De Heren 2 van Mendo in Booischot hebben in de Vlaamse volleybalbeker voor een stunt gezorgd.

HEREN 2 STUNT VERDER IN DE VLAAMSE BEKER

Nadat onze eerste provincialers van Heren 2 voordien al Berg-Op-Wijgmaal en Kasterlee (beiden een klasse hoger in 2° divisie) en VC Mortsel (twee klassen hoger in 1° divisieploeg waar het vandaag 4° staat) uitschakelden in de Vlaamse Beker, voegde het daar gisteren Fixit aan toe.

Fixit beleeft een dipje in de competitie in 1° divisie, maar staat daar nog steeds aan de leiding.

Onze eigen Heren 2 kende na diverse blessures een kleine terugval eind vorig jaar, maar kon zich met een vertimmerde ploeg opnieuw op de derde plaats nestelen in de competitie.

De eerste set werd begonnen met de traditionele snelle teruggave van de voorgift van 4 punten: écht nodig is dat niet, maar onze heren vinden het blijkbaar eerlijker, en het scherpt hun agressiviteit.

Het werd een moeilijke start waarbij Mendo steeds op achtervolgen was aangewezen, zonder de rol volledig los te laten: langs de zijde van Fixit waren vooral de opposite en een van de hoekspelers een gesel voor onze verdediging. De eerste set ging dan ook terecht naar Fixit met 25-21.

Tijdens de twee set hield Mendo een voorsprong, gaf die weer uit handen, maar kroop dan toch terug overeind op karakter: de zenuwen van onze heren bleken gestaalder dan die van Fixit en na wat haasje-over-spelen hing de set naar Mendo: 26-28.

Dit toont nog eens de verfrissende impact die (de gedachte aan) een optreden van een (ingebeelde) special guest trainer teweeg kan brengen: de mentale meerwaarde hiervan is niet te onderschatten J.

De derde set verliep gelijk aan de eerste: onze heren kreeg moeilijk voet aan de grond, af en toe wat geharrewar, en de zware aanvallen van Fixit leidden naar 25-21, een setwinst waar weinig aan af te dingen viel.

Terug aan de goede kant van de zaal speelden onze jongens een degelijke 4° set, liepen tot 5, 6 punten uit, lieten (waarschijnlijk om tactische redenen) Fixit terugkomen, om de motor dan terug te starten en met 23-25 de set te winnen: vooral de foutenlast van Fixit was bepalend voor deze set.

In de tie-break werd de voorgift van 2 punten uitgebouwd naar 4, 5 punten: Fixit zag de bui hangen maar kon de stand terug in evenwicht brengen, zelfs 1 punt uitlopen. Mendo nam evenwel terug over en won, opnieuw na enkele fouten van Fixit met 15-17.

Een totaal onverwachte overwinning voor Mendo en een zware tegenslag voor de bijna 100 thuissupporters die de zaal vulden: de vier Mendo-supporters konden met een voldaan gevoelen het sneeuwtapijt dat tijdens de wedstrijd gevallen was induiken en terug richting zuiden rijden…

De halve finale spelen onze Heren tegen Marke-Webis (vierde in tweede divisie C) dat in zijn kwartfinale PNV-Waasland (eerste in tweede divisie A met 44 op 45 punten…)zijn eerste nederlaag van het seizoen toebracht (3-0).

Deze wedstrijd wordt op 9 maart in onze eigen sporthal gespeeld : laat dit een eerste oproep zijn om massaal te komen supporteren…

Verslag: Annemie Dames/Mendo