Mendo verliest topper tegen VC Argex Duvel Puurs in tiebreak (Liga B Mannen)

Zaterdagavond moest de 1ste herenploeg van MENDO Booischot het opnemen tegen VC Argex Duvel Puurs. Mendo stond op een gedeelde 4de plaats terwijl we hun tegenstanders met slechts 2 puntjes meer terugvonden op  de 3de plaats in de rangschikking.  De blessures van Menno Vandevelde en Jonas Glassée houden hen nog aan de kant en Bram De Laet en Christophe Witvrouwen (H2) kwamen de kern van heren 1  versterken.

Set 1

Van bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide ploegen erop gebrand waren om te winnen. We kregen een gelijk opgaande wedstrijd en gingen met 7-8 de 1ste TTO in. Dan stak Puurs een tandje bij en maakte onder impuls van de sterk spelende broers Vriens een kloof (13-16 tot 18-24).

Ondanks verschillende opslagmissers kon de thuisploeg toch nog de schade beperken en maakte Wouter Gijsemans met een krachtige opslagreeks een onwaarschijnlijke inhaalbeweging. Bij 24 stonden de bordjes terug in evenwicht en de ontgoocheling was dan ook heel groot als de 1ste setbal door een slecht balcontact bij de thuisploeg toch nog aan Puurs weggegeven werd.

Set 2

In de 2de set kregen we weer een gelijkaardig wedstrijdverloop met hoogstaand volleybal te zien. Wout Van Dyck vond steeds beter de weg naar zijn ploegmaats en Ruben De Ryck en Joren Appels maakten daar dankbaar gebruik van om de gaten in de Puurse verdediging op te vullen.

Naar het einde van de set toe slaagden de mannen van Puurs er toch nog eens in om uit te lopen tot 21-24 om dan weer geveld te worden door het opslagkanon van Wouter Gijsemans. Deze keer liet hij de kans niet laat liggen om zijn reeks af te maken. Ruben De Ryck zette de 26-24 op het bord met een welgemikte aanval. (8-7, 16-14 en 26-24)

Set 3

Dan leek het er even op dat Mendo de juiste drive niet kon vinden. Bij de1ste TTO keken ze tegen een 4-8 achterstand aan. Coach Michel Mariën  greep in en voerde een dubbele wissel door in de hoop het tij te keren en met succes! Bij de 2de TTO was de achterstand weggewerkt (16-15) . De mannen van Mendo gaven die voorsprong niet meer uit handen en lieten de talrijk opgekomen supporters genieten van prachtige spelcombinaties.  Deze keer was het aan Mendo om een in het net gekegelde opslag  van Puurs als setpunt hapklaar op hun bord te krijgen. (25-20)

Set 4

Bij het begin van de 4de set leken beide ploegen even de draad kwijt maar na enkele opslagmissers vonden ze gelukkig snel hun spelritme terug en brachten volleybal van de bovenste plank. Naarmate de set vorderde kwamen de mannen van Puurs steeds beter in de match . Door hun gedreven spel en  goed werkende side out trokken ze bij de lange ralleys meestal aan het langste eind en sleepten zo een tiebreak uit de brand. (6-8, 16-15, 21-25)

Daar werd duidelijk dat de geleverde inspanningen in de vorige set zwaar doorwogen op de thuisploeg. Mendo slaagde er niet meer in om een vuist te maken tegen de steeds beter draaiende Duvelmotor en moest lijdzaam toekijken dat Wouter Vriens en co de overwinning op hun naam schreven. (5-8 en 8-15).

Ondanks de iets mindere prestatie naar het einde van de wedstrijd toe konden de mannen van Mendo met opgeheven hoofd het veld verlaten. Michel Mariën blikte dan ook tevreden terug op de wedstrijd : "Er waren enkele minder goede spelfases maar we hebben hier verdiend een punt gepakt. Elk punt werd zwaar bevochten en er werden  mooie  ralleys gespeeld maar we moesten toch onze meerdere erkennen in een sterke tegenstander die verdiend de overwinning mee naar huis neemt".