Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herentals alleen op kop na overwinning in Hasselt en 6 op zes. Full Hasselt - Real Herentals 2 – 3

Real

'Twee ploegen die elkaar erg goed kennen gingen de confrontatie aan in de mooie Alverberg sporthal in Hasselt', zegt Eddy Lambaerts, erevoorzitter Real Herentals.  'De thuisploeg zonder tovenaar El Ghadaoui (ex-Real) en bij Herentals geen Sababti. Net als vorige week gingen de Elmos boys als een wervelwind van start.

Mo El Fashi scoorde opnieuw in de 1e minuut, op assist van Dahmani, zijn derde doelpunt al in twee wedstrijden, van een vliegende start gesproken. Hasselt herstelde snel het evenwicht en kreeg een knappe kans via Kaddouri maar Talhaoui stond op de goeie plaats, ook de Real keeper is sterk aan het seizoen begonnen. De leeftijd heeft geen vat op beer Morad.

Halfweg de eerste helft commotie, Mo El Fashi maakt een armbeweging richting publiek, richting de scheids vond die laatste, direct rood. Terecht of niet, wie zal het zeggen, geen var, beelden wel, de groene tafel zal het oordeel moeten vellen. Coach Heremans liet zijn ploeg echter offensief blijven voetballen en de kansen kwamen, Bilal Bouri, sinds kort Belgisch internationaal op voorzet van Hollands internationaal Dahmani en 0 – 2 op het bord.

Gevleide voorsprong  en Hasselt kwam meer en meer in de wedstrijd, voldoende kansen ook maar het vizier stond niet goed gericht. Tot twee keer toe was ook het doelhout redder in nood voor de bezoekers. Tien seconden voor de rust dan toch die verdiende aansluitingstreffer. Kenneth Vanderheyden, ook ex-Real en 1 – 2 ruststand.

Een gelijke ruststand, het was correcter geweest.

Na de pauze zagen we wel een beter Herentals, de nieuwkomers, Barboza, Orejuela (Najo) en Sviercoski vinden meer en meer hun plaats. En ze zorgen ook voor rust in de ploeg. In tegenstelling tot de eerste helft werd er nu uitstekend verdedigd en werden nog amper kansen weggegeven. Zes minuten ver in de tweede helft en een opzittende Kobe Vrancken dwingt Vanderheyden tot een owngoal 1 – 3. Herentals had de match nu volledig in handen, rustig uitverdedigen en zoeken naar dat ene gaatje.

De kansen waren in tegenstelling tot voor de pauze nu wel voor de bezoekers maar werden niet afgewerkt. Met nog vier minuten te spelen ging Hasselt over tot powerplay, vliegende keeper. Zenuwachtigheid en continue naar die klok kijken bij de bezoekers. Nick Van Kort kon in de laatste minuut dan wel nog de 2 – 3 scoren maar daar bleef het bij.

Zes op zes voor Herentals en aangezien Antwerpen en Anderlecht gelijk speelden, Real Herentals voor het eerst in de Futsal geschiedenis alleen op kop in 1e nationale.