Herentals krijgt een goede score in een grootschalig onderzoek van dierenrechtenorganisatie GAIA naar de diervriendelijkheid in 300 Vlaamse steden en gemeenten.

Met een score van 90% en een 4e plaats in Vlaanderen doet Herentals het niet slecht.  Alles kan beter.

Op basis van meer dan zestig vragen en 10 speerpunten maakte GAIA een ranking op in Vlaanderen. Tot die speerpunten behoren onder andere een beleid rond zwerfkatten, een diervriendelijke controle van de populatie stadsduiven, de afwezigheid van levende dieren op markten, kermissen en braderijen, ...

'We zijn heel blij dat GAIA ons werk weet te waarderen', klinkt het in het administratief centrum.  'We bouwden samen met vele vrijwilligers ons zwerfkattenbeleid verder uit met voederpassen, vangbakken en meer budget voor sterilisaties.

De duiven zitten al even aan de pil en de gemeente telt ondertussen twee nieuwe losloopweides voor honden. Ook de ondersteuning van de paddentrek werd recent nog uitgebreid naar Duipt in Noorderwijk.

Burgers zijn de laatste jaren terecht meer begaan met het welzijn van onze dieren, zowel gezelschapsdieren thuis als in het wild. Zo'n goed rapport van de belangrijkste dierenrechtenorganisatie in ons land doet deugd.'  Foto : Holly+ / NNieuws.

Meer info vindt u op GAIA.