Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Herentals een zorgstad. Maar het kan nòg beter'

Zorgstad Herentals

Herentals aan Z. Een brandnieuw burgerinitiatief dat de focus legt op alle vormen van gezondheid. Meer bepaald de gezondheid van de burgers, die ook de drijvende kracht zijn achter dit project. Waar normaal alles uitgaat van de stad of gemeente zelf, is men in Herentals dus andersom te werk gegaan.

Van onderuit beginnen en zo een groepsgevoel crëeren, met de stad als voornaamste partner. Burgemeester Mien Van Olmen bevestigde dat vanaf nu elke schepen er een van gezondheid zal zijn. Als teken van samenhorigheid.

Dat is ook waar het rode punt uit het logo van Herentals aan Z. voor staat: de binding en samenwerking die er met elkaar aangegaan mag en misschien wel moet aangegaan worden. Zo gaan de organisatoren uit van een collectieve intelligentie.
 
Samen weten we meer, want niemand heeft alleen de waarheid in pacht. Er werden dinsdagavond in cc 't Schaliken dan ook talloze ideeën uitgewisseld. Die ideeën hebben dr. Toon Claes, arts aan het AZ Herentals en bekend sportchirurg, en voorzitter van Herentals aan Z., in ieder geval meer dan tevreden gesteld. 
 
"Er zijn massa's ideeën naar boven gekomen. Het feit dat elke schepen in Herentals zijn of haar ambt nu zal focussen op gezondheid, is al een heel mooi begin. Het is nu aan ons en de aanwezigen om de volgende stap te zetten en het effectief waar te maken", besluit dr. Claes. 
 
Één ding is zeker: Herentals is nu écht aan zet.   Jens Heylen/NNieuws.
 
HERENTALS aan Z. burgerinitiatief met dr. Toon Claes, voorzitter -- initiatiefnemers : Maarten Puls, Vincent Peters, Koen Snoeckx, Dirk Soentjens, Guy Tegenbos, Stefan Teughels, Bart Van Ballaer, Rudy Van Ballaer, Paul Van Tendeloo, Yves Wouters & Griet De Ceuster.    
URL
Zorgstad

Zorgstad

Zorgstad Herentals

Deel dit artikel