Het was een stralende sportavond om nooit te vergeten. Herentals Fietst lokte zo'n 35.000 wielerfans naar het 14e na-Tour criterium. Met een kwalitatief sterk deelnemersveld garandeerde deze formule een spannende wedstrijd.

Een uitverkochte VIP-tent, bomvolle terrassen, lange rijen op het circuit, gewoonweg een topeditie. 

Een massa sportfans, stevige Volvo-cabrio's Van Houdt Kempen in de reclamekaravaan, knappe Missen, massa's selfies met renners, handtekeningen jagen, en vooral duizenden supporters voor de populaire kampioenen Sagan, Van Avermaet, Colbrelli, Oss, Naesen, Van der Poel, ...

Het regende gedurende de hele koers ontsnappingen die telkens mislukten. Tussendoor waren er tussensprinten voor de Coca-Cola trofee waarbij op het einde van de avond de overwinning was voor Colbrelli.

Van Avermaet die vorig jaar de zege pakte in Herentals, zat in de laatste rondes samen met Sagan en Van der Poel in de goeie ontsnapping. Met drie reden ze naar de finish waar in de sprint Sagan sneller was dan Van Avermaet en Van der Poel.

Heel veel vrouwelijke supporters waren tevreden met de overwinning van Sagan. Na de wedstrijd wilden velen dan ook op de selfie met de wereldkampioen. Jolien Van Loy mocht -net als vorig jaar- met gebruik van een staprobot de bloemen aan de criteriumwinnaar geven.

Melinda Neefs uit Itegem : 'Proficiat!'

'Ik kom ieder jaar kijken, maar vandaag is wel een record', lacht Melinda Neefs uit Itegem. 'Nooit zoveel supporters gezien, en dat heerlijk weer doet natuurlijk deugd.  Proficiat voor de organisatoren!'

Na de wedstrijd trapte Peter Sagan de afterparty op gang met een korte dj-set, hij doet dat als DJ van To Walk Again, het goede doel van de organisatoren. Ook het bloemenmeisje voor de winnaar is gelinkt aan To Walk Again.

Na Peter Sagan nam Regi de draaitafels over en ging het feest nog door tot in de nachtelijke uurtjes.

Foto's : Johan Temmerman / NNieuws

Rij veilig met Taxi Jimmy Verwimp - 24/24u service 0475/51.70.92