Luca Paolini vervolledigt het peloton van het Boretti na-Tourcriterium in Herentals. Met vijf Italiaanse renners aan de start, presenteert Herentals een heel Italiaans programma voor de jubileumeditie.  “Onze titelsponsor zal tevreden zijn”, lacht PR-man Bart Timperman. “Er staan vijf Italiaanse renners aan de start van het criterium dat sinds dit jaar de naam draagt van de producent van fornuizen en toestellen voor de buitenkeuken in Italiaans design.

Naast de pas gecontacteerde Luca Paolini mochten we al eerder tourwinnaar Vincenzo Nibali, ritwinnaar Matteo Trentin, de nog fietsende wielerlegende Alessandro Pettacchi en tenslotte ook Alessandro Vanotti verwelkomen. Vanotti is de kamergenoot van Tourwinnaar Nibali en een belangrijke pion in zijn team. Ik denk dat we een affiche hebben om vingers en duimen af te likken, zoals je dat doet na een heerlijke zomerse Italiaanse schotel.”

Charles Van de Wouwer onderstreept dat Paolini een waardig vervanger is van de vele renners die last minute om allerlei redenen moesten afhaken. “Luca Paoloni heeft niet alleen omloop Het Nieuwsblad (2013) op zijn naam staan, maar ook de Brabantse Pijl. Bovendien won hij ook al etappes in de Giro en de Vuelta. Toch zal hij vooral bekend blijven als de superhelper van Paolo Bettini. Wij zijn blij dat hij bij ons aan de start komt. Forza Hertals, zou ik zeggen. Onze tiende verjaardag vieren we met een ongelofelijk mooi peloton!”

(*) Buon compleanno per Herentals (*) Gelukkige verjaardag voor Herentals