De algemene vergadering van vzw ‘De Markt fietst’ heeft recent jaargang 2011 met een positieve evaluatie afgesloten.


Voorzitter Charles Van de Wouwer : 'In 2010 werd een beperkt verlies genoteerd, dat zeker te maken had met de keuze om dan een 3e dag te organiseren naar aanleiding van de viering van 800 jaar Herentals. In 2011 kan de vzw de boeken afsluiten met een kleine winst. Daarmee kan zonder blozen gesteld worden dat het grondig vernieuwde bestuur geslaagd was voor het bestuursexamen. Dezelfde ploeg blijft dan ook op post voor het komende jaar.

Dit gunstige resultaat heeft veel oorzaken. Een strikte budgetpolitiek vormde de basis. De nieuwe ploeg nam geen risico’s. En de 2-daagse had  -voor zover dat in juli mogelijk was- ook nog de weergoden mee. Bovendien deelden in 2011 ook enkele Herentalse verenigingen in de winst. Zij baatten een drankstand uit langs het parcours van het criterium. Voor enkele verenigingen die heel wat sympathisanten meebrachten, was het criterium een stevige meevaller in de verenigingskas. Het bestuur is van plan om ook in 2012 de verenigingen te betrekken. Daarnaast was de VIP-tent ook uitverkocht. Wat een zeer bepalende factor is voor de afrekening.

Toch is dit gunstige resultaat geen reden om zorgeloos naar een volgende editie te trekken. Het jaar 2012 kondigt zich aan als een economisch moeilijk jaar, wat ongetwijfeld de verkoop van VIP-plaatsen zal bemoeilijken.

Gelukkig zitten de gesprekken met de belangrijkste partners en sponsors al op een goed spoor. Sommige overeenkomsten zijn al rond. Toch kreeg het bestuur de nadrukkelijke opdracht om voor volgend jaar op zoek te gaan naar nieuwe sponsors en mogelijkheden voor extra inkomsten.

Op die manier maken we ons sterk dat we op 26 en 27 juli 2012 opnieuw zullen uitpakken met een heerlijke 2-daagse. Die zal zoals de voorgaande jaren gratis zal zijn voor het publiek, uitsluitend gedragen door vrijwilligers en gebouwd op een gezonde financiële basis', aldus een enthousiaste Charles Van de Wouwer.