Met een ludieke actie op de brug van de Herenthoutseweg hebben een aantal anonieme inwoners van Herentals zonet de mooie en minder mooie kanten van de brug in de verf gezet.

Naar aanleiding van Herentals Fietst willen ze duidelijk maken dat er veel mooiere plannen te bedenken zijn dan het simpelweg ophogen van de brug over het Albertkanaal.

Met een uniek uitzicht over het water en passage langs het sas aan het Kempisch Kanaal heeft de brug het potentieel om een mooie en veilige toegangspoort te worden richting het centrum van de stad.

Hoewel de plannen voor de verhoging van de brug al goedgekeurd zijn, hopen ze alsnog het gemeentebestuur en andere betrokkenen te inspireren. Zo kan de brug niet alleen hoger, maar ook breder gemaakt worden, met meer plaats voor voetgangers, fietsers, rustpunten om van het uitzicht te genieten enz.

Op die manier kan de brug een volwaardig onderdeel worden van de stad, zeker met het oog op toekomstige ontwikkelingen op De Hannekeshoek en langs het Albertkanaal naast de wijk De Molekens.

Ook kan de brug een icoon worden voor verbinding: tussen Herentals en haar deelgemeenten, tussen de fietsknooppunten, het stadscentrum en de fietsostrade, enz.

De initiatiefnemers van de actie hopen ook meer bewoners van Herentals te inspireren om hun goede ideeën over de stad te delen en verwachten nog meer initiatieven rondom de heraanleg van de brug. (pb)