U bent hier

Herentals kan 70 asielzoekers opvangen

Herentals
31.08.2015 - 17.23u
Door: Peter Caers

Op de gemeenteraad van dinsdag 1 september vraagt raadslid Guy Verellen (N-VA) of Herentals het huidige aantal asielzoekers van een 40-tal naar het vroegere aantal van 70 kan optrekken.  Hij vraagt zich af of het lokaal bestuur klaar is voor de opvang, met tolken, psychologen en veel meer.

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vraagt immers dat de gemeente hun vroegere aantallen opnieuw opnemen. Pas als alle gemeenten en steden solidair zijn kan er een degelijk hoofd geboden worden aan de huidige toestroom van asielzoekers.

Het aanbod in Herentals werd de voorbije twee jaar, op vraag van de federale overheid, afgebouwd van een 70-tal plaatsen naar de huidige 40-tal."Dit was logisch in het licht van de dalende trend in de asielaanvragen.  De situatie op het terrein is de voorbije weken echter drastisch veranderd, waardoor er opnieuw nood is aan meer opvangplaatsen. De oproep van de staatssecretaris kadert in dat verband", besluit Verellen.

Hopelijk komt er volgens Verellen snel een einde aan deze wereldwijde vluchtelingencrisis zodat dit aanbod na verloop van tijd opnieuw kan afgebouwd worden. De kwestie moet ook in het OCMW-Herentals besproken worden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto