U bent hier

Herentals' kopstuk van bende inbrekers : 30 maanden extra cel

Herentals | Kempen regio | Neteland
27.07.2018 - 21.00u
Door: Herman Gezelle

De strafrechter in Turnhout heeft Bjorn D. (32) uit Herentals, de leider van een bende inbrekers, een bijkomende celstraf opgelegd van 30 maanden effectief.

De zaak kwam aan het licht toen Kris V. uit Olen op 13 mei vorig jaar op heterdaad werd betrapt bij een werfdiefstal. Hij was sinds januari op vrije voeten. Het kopstuk, Bjorn D. uit Herentals, woonde bij hem in, sinds hij in maart 2017 onder elektronisch toezicht was geplaatst.

Ook Johan V.H. uit Herentals, alias 'De Witte', is geen onbekende van het gerecht. Tijdens huiszoekingen vonden de speurders boksbeugels, verdovende middelen en tal van goederen die afkomstig waren van diefstallen.

De aanklager vorderde vorige week 4 jaar celstraf tegen Bjorn D., 3 jaar tegen Johan V.H. en 2 jaar tegen Kris V. Het merendeel was op 4 juni al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Bjorn D. kreeg vrijdag 30 maanden effectief. Kris V. en Johan V.H. kregen dezelfde straf, maar alleen hun voorarrest is effectief.

Johnny R. en Steven V.d.V. kregen 10 maanden en 6 maanden cel. Evy H. en Natasja V. kwamen weg met een werkstraf. (belga)

imageMeer nieuws

Werken verkeersdrempel Molenhoekstraat: parking en straten blijven bereikbaar

Mol 20.08.2019 - 11.43u reading time1min

Vanaf vrijdag 23 augustus wordt de verkeersdrempel in de Molenhoekstraat – ter hoogte van school Rozenberg – heraangelegd. Het verkeer wordt omgeleid via de het weggetje op de parking net voor 't Getouw. Via deze weg blijft de volledige parking 't Getouw bereikbaar en is ook doorgaand verkeer naar de achterliggende straten mogelijk. Als alles volgens planning verloopt, nemen de werken één week in beslag.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto