Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herentals viert Nationale Feestdag met indrukwekkende ceremonie - extra foto's en vid

21 juli optocht herentals
URL

Zondag 21 juli  Nationale feestdag. Een indrukwekkend militair defilé siert dan Brussel en wordt op VRT1 live uitgezonden.

Wat minder bekend is de viering in Herentals die, in samenspraak met de stad en de Vaderlandlievende verenigingen georganiseerd wordt door de Nationale Strijdersbond van België (NSB) Afdeling Herentals. 

Leden van de NSB verzamelden vanmorgen samen met enkele bestuursleden van de stad, militairen van het 29Bn Log uit Grobbendonk, brandweerlui zone Kempen, politie, leden van Spearhead vzw met oude legerjeeps, leden van andere Vaderlandlievende verenigingen en verschillende vaandeldragers op de Grote Markt ter hoogte van “Den Beiaard”/ De Zalm.

Van daaruit vertrok een optocht onder begeleiding van de bekende doedelzakspelers Wilfried en Jef, oude legerjeeps en acht vaandels richting Sint-Waldetrudiskerk waar er om 11u00 een mis en een Te Deum gezongen werd. Er was dit jaar meer volk in de kerk dan andere jaren gezien de traditionele misviering. Deze eindigde met ons Vaderlands Volkslied dat door trompettist Janne samen met orgelist Monique op fantastische wijze uitgevoerd werd. (zie video)

Na de misviering vertrok de stoet naar het oorlogsmonument op de Molenvest waar de burgemeester Mien Van Olmen een toespraak hield en bloemen neerlegde.  Ook militairen van het 29 Bn Log uit Grobbendonk legden bloemen neer.  De twee doedelzakspelers brachten ondertussen het wereldbekende “Amazing Grace”. De trompettist speelde ter afsluiting op indrukwekkende manier ons Vaderlands Volkslied.

Na deze huldiging ging het onder muzikale begeleiding richting cc ’t Schaliken waar er een receptie werd aangeboden door het stadsbestuur. Ook schepen Bart Michiels sprak nog een woordje van dank tot de verschillende deelnemers.  Foto's vid & red. Johan Temmerman/NNieuws.

Iedereen kan lid worden van de NSB Afdeling Herentals (€12 per jaar)  of van onze Vriendenkring NSB (€7 per jaar).  Meer info hierover bij de secretaris Johan Temmerman 0478 34 42 57 of johan.temmerman2@telenet.be.

21 juli optocht herentals

Deel dit artikel