U bent hier

Herentalse braderij slaat eindelijk nieuwe wegen in : muziek en beweging

Herentals
26.06.2013 - 06.15u
Door: Peter Caers

Woensdag start in het centrum van Herentals de jaarlijkse braderij. De handelaars en uitbaters van de horecazaken hebben hun schouders nog meer onder het project gezet. Schepen van lokale economie Jan Michielsen (CD&V) is dan ook tevreden. "Het is vooral weer een prachtige samenwerking tussen middenstand en toerisme. Ook het marktcomité verleende hierbij medewerking. En wat ook zeer belangrijk is: de horeca is volledig opgenomen in de middenstandsraad. Frank Rastelli van De Zalm heeft de horecanten van de Grote Markt samengebracht. Zij gaan standjes plaatsen op de Markt en zorgen voor sfeer. Ook het evenement 'Herentals zingt' zal dit jaar doorgaan op de Grote Markt, dit wel aan de andere kant (standbeeld Boerenkrijg) waardoor de horecabezoekers er meer van kunnen genieten."

Programma “Dit jaar heeft de braderij in Herentals plaats van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 juni elke dag vanaf 13.30 u. Heel het gebeuren staat in het teken van muziek en beweging.

De winkels sluiten omstreeks 21 u. maar de ambiance blijft duren tot 24 u.

Er zijn heel wat vernieuwingen, de horecazaken van de Grote Markt zorgen elke dag vanaf 16 u. voor muziek en dj’s, een verrassende sfeer waar jong en oud elkaar gaan ontmoeten en genieten van een levend Herentals.

‘Oli en Daan’ treden op met ‘liedjes van vroeger en nu’ op donderdag 27 juni vanaf 20 u. op het terras van Café Druyts.

Zaterdag namiddag zijn er op de Grote Markt zelfs flashmobs te beleven door The SportsStudio, neem maar een kijkje bij de auto’s.
Ga eens even naar de Elektrische fiets zien bij de stand van Hendrickx Fietsen, die fiets kan je winnen… bij elke aankoop in een van onze winkels of onze horecazaken krijg je een deelname bon. Let op de Rode Lopers, daar moet je zijn.  

Alle handelaars zetten hun beste beentje voor met aantrekkelijke aanbiedingen, prijsverminderingen, koopjes en leuke privé initiatieven:

- In de Zandstraat organiseert Tante Theepot een workshops 'beker beschilderen' en deelt op straat  kleurplaten en snoepjes uit voor kinderen.

Bij Originals vindt je weer een DJ in de etalage en worden verschillende straatacties georganiseerd.

Koen Lievens en Vivian Van den Eynde signeren hun boeken op woensdag en zaterdag van 13 tot 18 u. bij Standaard Boekhandel.

-In de Bovenrij bij Limo&Co kan je je kleuters elke namiddag laten fotograferen door een professionele fotografe.

-Bij Schoenen Labro kan je waardebons winnen

-Vinterra in de Bovenrij maakt lekkere paella klaar vrijdag- en zaterdagavond vanaf 19 u. Tijdig inschrijven.

-Voor de deur van Maridadi mag iedereen mee Quigong oefenen en nadien genieten van prachtige Taichi op woensdag 26 juni om 16 u.

Zoals vorig jaar kan je daar elke dag terecht voor handlezen, kaartleggen en pendelen, ook op voorhand af te spreken.

-In het Hofkwartier belooft Game Mania u te verrassen met speciale aanbiedingen, uniek in Herentals.

HelemaalHerentals organiseert elke dag speciale muziekhappenings in de straten.

Wie kennis wil maken met de leuke clowns van BabboeAh/Dolle Pret, met de muzikale groencontainers van het Percussie duo Van Slag, met Jerry’s dixie band en nog veel meer muziek, moet echt dagelijks eens door de Herentalse straten kuieren.

ZATERDAG 29 JUNI om 20 u. – grote slotviering met veel muziek en zang op de Grote Markt.

HERENTALS ZINGT in samenwerking met VLAANDEREN ZINGT.

Vorig jaar kende het slotfeest groot succes, dit jaar worden er nog veel meer mensen verwacht.
Iedereen die mee wil zingen op het podium kan zich nu reeds inschrijven bij de Dienst voor Toerisme in het Schaliken.   De horecaleden zetten 5 togen klaar om de kelen te smeren en HelemaalHerentals verwelkomt u aan de Cava bar.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto