U bent hier

Herentalse brandweer viert patroonheilige Sint-Barbara : extra ziekenwagen voor Herentals

Herentals
01.12.2018 - 17.43u
Door: Herman Gezelle

Net als andere brandweerkorpsen in de Kempen heeft ook de Herentalse brandweer haar patroonheilige Sint-Barbara vandaag gevierd. Dat ging gepaard met een lunch, een ontvangst in de Lakenhal en een rondgang door Herentals.

2018 was voor de Herentalse brandweer opnieuw een druk werkjaar.

Brandweerzone Kempen verplaatst de standplaats van één van haar ziekenwagens van Geel (Veiligheidshuis) naar Herentals (Oud-Strijderslaan). Hoefddoel is tot kortere interventietijden te komen.

Voor het dringend ziekenvervoer staat in Herentals een ambulance stand-by in het AZ Herentals, Nederrij. 'Die ambulance zal in de toekomst nog voor elke eerste oproep ingezet worden', onderstreept majoor Jan Peelaerts. 'Als er een 2e ziekenwagen nodig is, vertrekt die nu vaak in Geel of Westerlo. Met een 2e ziekenwagen in de stad, kan die op heel wat locaties sneller ter plaatse zijn.  Belangrijk dus.'

Op papier kan de nieuwe regeling ingaan op 1 januari maar in de praktijk zal die datum niet gehaald worden. 'Het voertuig moet nog aangekocht worden. Ook de dienstregeling met het personeel dat de ziekenwagen zal bemannen wordt nog op punt gezet.' (bw).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto