U bent hier

Herentalse Ean Eyckmans (5) verdedigt Belgische kleuren tijdens Ukke Pukke Race Venray

Herentals
25.10.2013 - 22.57u
Door: Herman Gezelle

Het jonge Belgische talent uit Herentals Ean Eyckmans, amper 5 jaar oud, gaat zaterdag de Belgische eer hoog houden tijdens de Ukke Pukke race op Raceway Venray tijdens de Finaleraces. Hij gaat er deelnemen met de XL Driving Helmet, die je tijdens de 24u van Zolder en Truck GP al kon bewonderen op het kartcircuit in de paddock van Circuit Zolder. Al ruim 45 deelnemers uit Nederland, Duitsland en België zijn bevestigd, met leeftijden variërend van 3 tot 12 jaar.

In deze Ukke Pukke race zie je allerlei verschillende eigengemaakte bolides van de sterren van morgen: Stockcar F1, quads, karts, minibikes... en ook de XL Driving Helmet. Zij verschijnen aan de start met een reuzehelm.


Samen met vader Wim Eyckmans, die ooit nog de Indy 500 reed en nu het kartteam EGP in goede banen leidt, zagen we Ean al de nodige kilometers afleggen in een kart. Om zijn eerste officiële kartrace in België te rijden is het echter nog wat vroeg, maar de snelheid zit er nu al meer dan in. De jonge Ean is nog drie jaar te jong om deel te nemen aan de Minimax competitie in België, waar er pas vanaf de leeftijd van 8 deelgenomen mag worden aan wedstrijden. Maar dat weerhoudt hem niet van het karten. Zo zal hij na de Ukke Pukke race dit weekend afzakken naar Lonato, om aldaar te trainen met een Micromax. Zijn generatiegenoten zijn  gewaarschuwd...

De Ukke Pukke race op Raceway Venray start zaterdag om 15u en zondag om 11.30u.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto