U bent hier

Herentalse glashandel OMD met 36 werknemers failliet verklaard

Herentals
13.06.2018 - 10.02u
Door: Herman Gezelle

De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft dinsdag OMD Glaswerken uit Herentals failliet verklaard, een bedrijf met zo'n 35 werknemers. Dat meldt de rechtbank en wordt bevestigd door een van de vakbonden.

Er is intussen al sprake van een overnemer, zodat mogelijk een doorstart kan worden gemaakt. Het bedrijf kreeg in het verleden wel te maken met een intern boekhoudkundig onderzoek, dat leidde tot het ontdekken van onregelmatigheden.

Als het van de Turnhoutse concurrent Glaswerken Vanheertum afhangt, kan het grootste deel van de 36 werknemers snel weer aan de slag. "We hebben beide werk genoeg en zijn echt complementair."

'Herentalse Spiegelfabriek Oscar Mols-Dom' - bekend als OMD Glaswerken - plaatste verschillende soorten glas voor de industrie en de particuliere bouw. Het familiebedrijf werd gesticht in 1929, zo valt op de site te lezen.

Het bedrijf kende de afgelopen jaren telkens een bedrijfsverlies van meerdere honderdduizenden euro. In juni kreeg het bedrijf nog bescherming tegen schuldeisers door de procedure van een gerechtelijke organisatie. De gerechtsmandatarissen Noel Devos en Geert Naulaerts zijn na het faillissement aangesteld als curator.

Het bedrijf telt volgens de gerechtelijke informatie nog zo'n 35 werknemers. Voor hen dreigt door het faillissement het ontslag, al lopen er volgens de vakbond ACV momenteel gesprekken met een kandidaat-overnemer. Mogelijk zien verschillende personeelsleden hun job zo gered.

Dinsdagmiddag (vandaag) vindt een personeelsvergadering plaats.

Opvallend is dat de recentste jaarrekening - voor het boekjaar 2016 - melding maakt van een "intern boekhoudkundig onderzoek", gestart na het ontslag van een directielid. Ten gevolge van dat onderzoek, zo valt te lezen, "zijn een aantal onregelmatigheden uit het verleden aan het licht gekomen die een negatieve impact hadden op de resultaten en het eigen vermogen". De jaarrekening vermeldt daarbij een bedrag van circa 1,39 miljoen euro. De bedrijfsrevisor heeft zich dat jaar van een oordeel over de jaarrekening onthouden.

Bij het bedrijf zelf was voorlopig niemand van de directie bereikbaar. (belga)

imageMeer nieuws

'O1 wil subsidie voor alle goede doelen'

Olen 12.11.2018 - 09.58u

SP Gavere : Aerts houdt Wout van Aert af

SP Gavere :  Aerts houdt Wout van Aert af
Herentals | Vlaanderen 11.11.2018 - 22.58u

HYC Renomar pakt Amsterdam Tigers vlotjes in : 9-0 - herbekijk match

HYC Renomar pakt Amsterdam Tigers vlotjes in : 9-0 - herbekijk match
Herentals | Internationaal 11.11.2018 - 22.49u

Fest Virginia voor scouts&gidsen Jamboree USA

Herentals 11.11.2018 - 22.06u

Lyra Nila Nijlen B 67-59 HBBC

Herentals | Neteland 11.11.2018 - 22.05u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.11.2018 - 18.38u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto