De Herentalse Groep Heylen bouwt op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert, net over de Nederlandse grens, een nieuw distributiecentrum. Het terrein is 187.000 m2 groot, wat gelijk staat met 37 voetbalvelden. De bouw gaat wellicht midden volgend jaar van start.

Groep Heylen kiest voor Weert omwille van de strategische ligging. Zowel logistiek gezien als vanuit het oogpunt van arbeidspotentieel. De locatie is gunstig, aan de A2 en dichtbij de multimodale terminal. Personeel wordt niet alleen vanuit Weert aangetrokken, maar vanuit de bredere regio zoals de regio Hamont-Achel. Op termijn zullen er zo'n 500 mensen aan het werk zijn.

Binnentuin
"Het wordt een bijzonder ontwerp", zegt Ralph Caspanni, managing director van Groep Heylen Nederland. "In het midden komt een natuurlijk lint. Het gaat om een partij bomen van meer dan 100 jaar oud, die we behouden en verwerken in het ontwerp. In het hart van het terrein ontstaat zo een prachtige binnentuin. Dit voorbeeld is typerend voor hoe we werken. We vinden het belangrijk dat een gebouw in zijn omgeving past.

Alles moet kloppen. Het aanzicht van het gebouw, een prettige werkomgeving, gecombineerd met hypermoderne logistieke mogelijkheden."

Van de kavel is 110.000 m2 voor het distributiecentrum bestemd, opgedeeld in units van 8.500 tot 15.000 m2. De ontwikkeling gebeurt gefaseerd. (pp)