Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herentalse hockeyploegen kronen zich tot kampioen

HC Artemis

Hockeyclub Artemis uit Herentals telt drie kampioenenploegen. Afgelopen zaterdag tekenden de meisjes van de U11 en U14 en de jongens van de U11 voor de eerste plaats in hun divisiereeks.

Kampioenenploegen in de jeugdreeksen afleveren per seizoenshelft, dat deed de nog jonge Herentalse hockeyclub Artemis al wel eerder. “We investeren in onze jeugd, bouwen ons jeugdbeleidsplan steeds verder uit en dat loont!” zegt een trotse clubvoorzitter Els Van den Bossche.

Voor de meisjes van de U14 was de kampioenstitel al eerder in het seizoen zeker. Met een onvermoeibare begeleiding wist trainer en coach de overstap naar spelen in een elftal op een volledig hockeyveld in goede banen te leiden.

Ook de meisjesploeg en de jongensploeg binnen de reeks U11 klommen al vroeg in het seizoen op naar de koppositie.  Tijdens hun afsluitende wedstrijd van zaterdag werkten beide ploegen zich pijlsnel omhoog op het scorebord en pakten ze met een ruime voorsprong de titel definitief mee naar huis.

“Deze teamprestaties zijn een bekroning van het mooie werk en een inspiratie voor onze andere jeugdploegen”, zegt Els. “Voor de komende wintermaanden zijn alle ogen gericht op competitieve zaalhockey. Deze fase is onmisbaar voor de verdere hockeyontwikkeling van onze jeugd. We kijken dan ook vol verwachting uit naar de aftrap van de eerste zaalwedstrijd op 3/12”, overtuigt Els.

Deze jonge Herentalse club verwelkomt steeds nieuwe leden. Recreatief en competitief hockeyen gaan er hand in hand binnen een professionele hockeyaccommodatie.

Wil je eens proberen of hockey iets voor jou is? De club organiseert doorlopend proeflessen in de sporthal van Sport Vlaanderen Herentals. Info via www.hcartemis.be .

HC Artemis

HC Artemis

HC Artemis

HC Artemis

HC Artemis

Deel dit artikel