Enkele hondenbaasjes uit de wijk Kleerroos zijn een petitie gestart om een loopweide voor hun honden te realiseren. De petitie kent al heel wat bijval. De nood aan een loopweide in Herentals is dan ook groot.

Eddy Vanzeer en Jorg Deleu zijn de trotse bezitters van enkele rashonden.

Eddy heeft met Zara een Spaanse Galdo in huis, Jorg heeft Rayko en Riska twee prachtige dalmatiërs.

Zoals alle echte hondenliefhebbers houden ze hun dartele dieren zoals het hoort aan de leiband. Maar eigenlijk zouden die honden zich eens regelmatig moeten kunnen uitleven.

"Een hondenweide is dan ook ideaal voor de honden", zeggen beide baasjes. "Antwerpen en Lier hebben er al een officiële, dat moet in Herentals toch ook kunnen?", klinken ze hoopvol.

In Kleerroos is er volgens hen een mogelijkheid om een stuk van het gazon aan de kant van de volkstuintjes als hondenweide in te richten. Een omheining zodat de honden er niet kunnen overspringen, een zitbank, vuilnisbakjes, ... meer is er volgens hen niet nodig.

Is een weide in Kleerroos niet mogelijk, dan zijn andere terreinen in Herentals ook welkom. Hondenbaasjes die zulk terrein weten liggen, mogen dat altijd aan Jorg of Eddy signaleren. Een hondenweide is ook prima voor de hondenbaasjes, het zorgt voor bijkomend sociaal contact.

Wie een terrein weet en/of de petitie wil tekenen kan altijd terecht bij jorgdeleur@telenet.be of eddy.vanzeer@telenet.be.