De Herentalse horeca begrijpt het niet langer. Ze kregen van de organisatoren van Herentals Fietst-Feest al een brief in de bus waarbij die vanaf volgend jaar hun vertrek van de Markt aankondigen. De horeca stond mee aan de wieg van het criterium.

De uitbaters van de horecazaken voelen zich gepasseerd.

De organisatoren willen nog met de horeca gaan praten. Maar willen ze het criterium gratis houden, dan moet de grote VIP-tent van de Grote Markt weg.

Ter hoogte van het Administratief Centrum is er plaats genoeg voor extra tenten.

Ook organisatorisch moet bij de nieuwe geplande formule het roer omgegooid worden. Een ander parcours is nog het simpelste, stellen de café- en horecabazen.

Er is ook de voorstelling van de renners op het grote podium, de sfeer in het centrum voor en vooral na het criterium. Het volk zorgde mee voor het succes van de hapenning en het criterium, dat dreigt nu allemaal te verzanden in pure commercie.

De organisatoren zijn niet blind voor de argumenten van de Herentalse horeca. Ze zoeken nog extra sponsors, hopen op extra steun vanuit het stadsbestuur. De presentatie van de renners en de huldiging van de reners op het podium op de Grote Mark kan gelukkig blijven. De renners kunnen zich immers snel tussen de Grote Markt en het Helicopterpleinje verplaatsen.

Ook de formule van de 2e dag moet desnoods in gans het programma herbekeken worden.

Op een persconferentie op 16 maart hopen de organisatoren duidelijkheid te scheppen.