U bent hier

Herentalse Laurien Leemans op avontuur naar Kenia met Bouworde

Herentals | Internationaal
01.08.2014 - 19.50u
Door: Herman Gezelle
Vrijdagochtend is Laurien Leemans uit Herentals als avontuurlijke vrijwilligster naar Kenia met de Bouworde op Zaventem vertrokken. Enthousiaste studente master architectuur aan de UA Laurien : 'Ik ga samen met nog 7 andere vrijwilligers van de Bouworde van vrijdag 1  tot en met 25 augustus een schooltje bouwen in Ayweyo in het westen van Kenia.   Bedoeling is dat er 3 kleuterklasjes en 8 lagere schoolklasjes komen. We verblijven bij 'mama Winnie' in Ahero en worden dan met het schoolbusje elke dag op en af gebracht.
 
Winnie is de beheerster van het Ebenezer Life Center en heeft naast de school ook nog een weeshuis, weduwwerking en opvanghuis voor straatkinderen onder haar vleugels.
 
De Brugse VZW Kitanda heeft de Bouworde gecontacteerd om vrijwilligers te zenden voor de bouw ervan. Samen met Ingenieurs zonder Grenzen en Energy Assistance worden de nodige knowhow en technische ondersteuning verzekerd. 
 
Ik ben masterstudente architectuur aan de universiteit van Antwerpen. Samen met de hulpvaardigheid die ik van mijn ouders meekreeg en de interesse voor vreemde culturen, bepaalt dit mijn drive voor het project. De vrijwilligers betalen zelf vlucht en verblijf. Verder heb ik nog een spaghettidag voor familie en vrienden in de tuin gedaan om geld in te zamelen voor de aankoop van bouwmaterialen voor de school.'
 
De groep is vanmorgen om 9u vanop Zaventem vertrokken voor 3 weken avontuur.
 
Je kan het Keniaanse avontuur van Laurien hier op Nnieuws de komende weken volgen.  De Google map geeft enkel hoofdstad Nairobi aan, de Belgische Ambassade.  Het dorp waar Laurien gaat helpen bouwen, ligt 320 km ten westen van hoofdstad Nairobi (4u rijden), niet ver van het Victoria meer.
Foto Alain Leemans / Nnieuws.

 
 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto