Herentalse ondernemers Eddy Hendrickx (H-Estate), Jimmy Maes (Maes Industries), Dirk Hendrickx (Hendrickx Fietsen), Michael Peeters (Garage Peeters) en Johan Heylen (Heylen Vastgoed), samen met de Ronde Tafel en Club 41, steunen het project van BKO-BLO Oosterlo 'Alles op wieltjes'.  Ze schenken voor €3.000 aan fietsjes, steps, 3-wielers voor de leerlingen.

Katrien Albrechts, directeur BKO-BLO Oosterlo: "BKO-BLO Oosterlo is een buitengewoon onderwijs type 2 voor kinderen met een verstandelijke beperking voor kleuters en lagere schoolkinderen.

Samen met enkele collega's van de school hebben we een werkgroep opgericht om een project op te starten waar we op zoek gingen naar sponsors.

We hebben eerst de noden van onze school in kaart gebracht en kwamen uit op een tekort aan fietsjes, steps, buggy's, kortom 'alles op wieltjes', vandaar ook de naam.

Deze keer wilden we ook de aanpak veranderen, normaal schrijven we social clubs, bedrijven of organisaties aan met een voorstel van het project. Deze keer hebben we onze ICT-coördinator op pad gestuurd met zijn camera om samen met de kinderen een video te maken."

Stefan Verraedt, ICT-coördinator en leerkracht:"De kinderen stonden natuurlijk te popelen om mee te werken aan dit filmpje. Ze hebben zich dan ook zorgvuldig voorgesteld, de werking van de school laten zien en natuurlijk op een grappige manier getoond dat we een tekort hadden aan fietsjes, steps, go-carts, buggy's.

Na een voorstelling van het project aan 'De Ronde Tafel Herentals' ging de bal aan het rollen. Michael Peeters nam de lead in dit verhaal en al snel sprongen verschillende ondernemers mee op de kar.

Het eindresultaat mocht er dan ook zeker zijn €3.000 aan fietsjes, steps, 3-wielers. Hendrickx Fietsen uit Herentals leverde het fijn pakket op wieltjes.

'Tijdens de lockdown van Covid-19 was er op onze school slechts een klein aantal leerlingen aanwezig', vervolgt directeur Katrien Albrecht. 

'Deze donkere periode sluiten we nu, na de zomervakantie, af en we zijn blij dat we dit schooljaar kunnen opstarten in het 'nieuwe normaal'. De kinderen zullen dan ook verheugd zijn om te vernemen dat er nieuwe fietsjes, steps en driewielers zijn om op het domein rond te scheuren.

We willen dan ook iedereen bedanken die dit mee mogelijk gemaakt heeft', besluit Katrien Albrecht.