De Verhalenweverij uit Herentals is één van de 5 genomineerden van de provincie Antwerpen voor het project Waarmakers van het Nieuwsblad en Axa.  Deze week tot 17 oktober moeten de genomineerden zoveel mogelijk stemmen verzamelen. 

De vereniging met de meeste stemmen zal immers zijn droom zien waargemaakt worden. 

'In onze droom zitten mensen uit alle windstreken samen aan tafel om hun gerechten en verhalen met elkaar te delen en uit te wisselen', zegt  Gitt Smans.

'We brengen die verhalen en gerechten op een aantrekkelijke manier in beeld. Zo willen we ertoe bijdragen dat het begrip voor elkaars cultuur groter wordt.


Meer specifiek zien we het zó voor ons: we laten kinderen uit het Fedasil opvangcentrum voor asielzoekers in Broechem aan het woord over wat hun lievelingsgerecht is en over wat hun gewoontes hierrond zijn. Samen met de kinderen willen we deze gerechten bereiden.

Daar willen we een fotoreportage van maken. Vervolgens willen we buurtbewoners van het opvangcentrum uitnodigen om deze gerechten samen met de bewoners van het opvangcentrum op te eten. Tot slot willen we de verhalen van de kinderen op een aantrekkelijke manier in beeld brengen in een fototentoonstelling en een publicatie, zodat het brede publiek er ook kennis van kan nemen.'

Help jij De Verhalenweverij om hun droomproject waar te maken?
Stem tot 17 oktober- via de app van Het Nieuwsblad.
- Download de app van het Nieuwsblad op je telefoon met de QR-code
- Klik op WAARMAKERS
- Selecteer provincie Antwerpen
- Selecteer De Verhalenweverij
- Geef je e-mailadres in
- Bevestig je stem in de e-mail - elke stem telt.'