U bent hier

Herentalse Rode Kruis trekt naar de scholen met actie So far so Good

Herentals
02.04.2015 - 09.59u
Door: Peter Caers

Tijdens de diverse gesprekken en evaluaties met de disciplineverantwoordelijken van het Rode Kruis, afdeling Herentals, kwam in het verleden steeds terug dat met het oog op opvolging en een toenemend takenpakket, ze bij het Rode Kruis regelmatig handen te kort komen.

Om de vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens deze periodes enigszins te ontlasten en met oog op continuïteit, heeft het Rode Kruis Herentals met 5 Rode Kruisafdelingen rond Herentals de handen in elkaar geslagen om in de Herentalse scholen een wervingscampagne te lanceren.

Zo trok het Rode Kruis dinsdag naar het kOsh campus Scheppersstraat te Herentals en donderdag naar het Kosh Campus Bovenrij te Herentals. Gans de schooldag worden de leerlingen vertrouwd gemaakt met het Rode Kruis en wordt hen het belang van EHBO bijgebracht. De leerlingen maken ook kennismaken met het materiaal.

Deze campagne, naar ons weten de eerste in zijn soort binnen Rode Kruis Vlaanderen wordt gedragen door de afdelingen Herentals, Noorderwijk, Grobbendonk-Vorselaar, Westerlo en Herenthout.

Verder zijn er ook met de andere Herentalse middelbare scholen gesprekken om ook daar de info en hulp te geven.

Om de geïnteresseerde leerlingen die intekenen, zo spoedig mogelijk in de werking te integreren, krijgen zij een versnelde opleiding aangeboden en dit vanaf 18 april .

Ernis ook een website geopend: www.netgeendokter.be, waar onze doelgroep : jongeren van 16,17 en 18 jaar hun kandidatuur kenbaar kunnen maken.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto