U bent hier

Herentalse Southampton fans vieren feest na 6-1 winst tegen Aston Villa

Herentals | Internationaal
19.05.2015 - 01.40u
Door: Herman Gezelle

Een toffe groep Herentalse Saints fans met o.a. Cisse Thon en Luc Heylen vierden zaterdag in het St. Mary's Stadium Southhampton feest na de verpletterende 6-1 winst tegen Aston Villa van Benteke. De Barclays Premier League is de meest populaire competitie wereldwijd.  Match of the Day op BBC-Sport haalt miljoenen kijkers.

Enorme belevenis in en rond het St. Mary's Stadium Southampton

Cisse Thon trouwe Saints supporter doet het verhaal : 'Vrijdagochtend om 5u zijn we vertrokken vanuit Hertals city richting Calais, dan de  P&O Ferry op en iets na de middag gearriveerd in Southampton, heen en terug is juist 1000 km.  We verblijven al jaren op het zelfde adres vlak bij het centrum in Southampton Abbey Lodge. Eerst onze tickets gaan halen en dan pinten gaan drinken in onze stamcafé The Yates.  

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren want de wedstrijd was al om 13.45u.  Onze eerste grote PINT hadden we al vast rond 10 's morgens in een pub waar vele Saints supporters zitten The Chapel Arms, een heel bekend supporters café vlakbij het stadion. Verbroederd met veel Engelse supporters en zelfs fans uit Canada.  

De match zelf was awesome and great, met als hoogtepunt na de wedstrijd de ontmoeting met onze Belgische trots Toby Alderweireld, altijd paraat voor ons voor een foto en zeker wanneer hij hoort dat je van de provincie Antwerpen bent.  Toby heeft ook laten weten dat hij graag bij The Saints blijft, maar dat is allemaal werk voor de managers.

Na de match konden we nog met bekende spelers en oud-spelers op de foto waaronder analist Paul Scholes van Manchester United.  Dan terug naar The Chapel Arms waar er inmiddels een bandje aan het spelen was, geweldige sfeer zowel met Aston Villa als met Saints fans.

Belgian Saints Supporters is aan het groeien en nu zal er al meer dan 30 leden die allemaal mee willen gaan kijken.  Vanaf het volgend seizoen gaan we 4 wedstrijden bekijken, zodat iedereen zijn kans krijgt om eens mee te gaan zien in het prachtige St. Mary's Stadium, een enorme belevenis', aldus een enthousiaste Sants supporter Cisse Thon uit Herentals.  Foto's F. Thon/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto