Het personeel en de collega's van de Herentalse stadssecretaris ir. Sus Van Dyck zwaaiden sympathieke Sus vrijdagnamiddag uit met een feestje in de foyer van cc 't Schaliken.

Van Dyck begon in 1977 z'n loopbaan bij de technische dienst waar hij in 1980 als 1e burgerlijk ingenieur aan het hoofd kwam. 


1985 is een minder prettige  bladzijde in z'n leven : de gemeenteraad bevordert hem tot stadssecretaris, en meteen schorst een domme beslissing van het toenmalige provinciebestuur deze bevordering.  Volgens enkele slimmerds zou iemand van het technisch kader niet kunnen overstappen naar de administratie. 

Raad van State lost secretariskwestie na 5 jaar op
Van Dyck stapt naar de Raad van State en wordt 5 jaar later toch stadssecertaris, wat een gekke stoelendans in functies teweeg brengt in het administratief centrum.  De hele secretariskwestie kost de stadskas 100.000-en euro.  Herentals haalde de nationale pers.

Sus Van Dyck werkte samen met 3 burgemeesters : Carl De Peuter, Jos Van Thielen en Jan Peeters.  Wie hij de krachtigste en slimste vond, laat de ex-secretaris in het midden.  

Van Dyck kreeg als voorzitter van de Secretarissenkring Zuiderkempen heel wat waardering van z'n collega-secretarissen.

Toekomst is onbeschreven blad
Z'n toekomst noemt hij een onbeschreven blad : 'Mijn missie is gelukkig zijn met m'n onmiddelijke omgeving, met m'n schat Betty (foto boven) en m'n familie met de 3 kleinkinderen. Ik dank alle medewerkers, het was een boeiende job'.
Sus Van Dyck schopte het van scoutsleider bij de 8e Kempen tot deze administratieve topfunctie.  Sommigen noemden hem wel eens de 'sussende Sus', als diplomaat tussen vriend en vijand.  En terecht.

Opvolgster
Tanja Mattheus (42) uit Westerlo volgt,  als éérste vrouwelijke secretaris in de geschiedenis van de stad,  Van Dyck op.  Maandag 3 december om 9u begint haar secretarisklok te tikken. 

Foto boven : een blije Sus Van Dyck met z'n echtgenote Betty / beelden en tekst Guy Verellen / Nnieuws.