U bent hier

Herentalse Titans Belgisch kampioen slowpitch

Herentals | Nationaal
09.10.2015 - 00.18u
Door: Herman Gezelle

Slechts 2 jaar oud en de Herentalse Titans kronen zich tot Belgisch kampioen Softball Slowpitch met een ticket voor de Europees kampioenschap. Dat is wat de Base en Softballclub Titans uit  heeft bereikt.

De club zag het levenslicht in oktober 2013 en begon in competitie in april 2014. Dit met een mengeling van een aantal ervaren mensen uit de vroegere Herentalse club Red White Giants en een lichting gemotiveerde nieuwe spelers.

Na een gedeelde 4e plaats in het eerste seizoen had de coach van de slowpitchploeg, Peter Allaerts, al snel het gevoel dat de lat in het 2e seizoen reeds hoger gelegd kon worden. Het seizoen verliep, met enkele ups en downs, redelijk vlot en de Titans eindigde als eerste in de reguliere competitie.

Voorzitter Benny Van der Weehe : 'Op zaterdag 26 September  vond dan het play-off kampioenschap plaats. De eerste 3 ploegen uit de competie, Titans Herentals, Mortsel Skywalkers en Afterburners uit Heist o/d Berg, speelden onderling om te bepalen wie de kampioen zou worden en dus ook recht had op een ticket voor het Europees kampioenschap Softball Slowpitch.

De eerste wedstrijd tussen Afterburners en Skywalkers was al een spannende wedstrijd. Tot de laatste inning leidde Afterburners, maar uiteindelijk wonnen Skywalkers nog met 8-6. De tweede wedstrijd tussen Titans en Afterburners werd gewonnen door Titans met 10-3. Dit door een prachtige eerste inning van de Titans waarin ze reeds 6 punten (runs) scoorde en deze voorsprong goed kon verdedigen.

De 3e wedstrijd van de dag, tussen Titans en Skywalkers, zou dus uitmaken wie de kampioen van 2015 zou worden. Het was een super spannende thriller, waarin beide teams slechts kleine foutjes van elkaar konden afdwingen waardoor er punten konden gescoord worden. Skywalkers zette de laatste inning in met een voorsprong van 6-3.

Met 2 outs en 2 runners op base hadden de Titans slechts een kleine kans op de overwinning en dus ook de titel. Een gelijk spel zou voldoende zijn omdat de Titans een beter saldo hadden door hun wedstrijd tegen Afterburners te winnen met een groter puntenverschil dan Skywalkers. Ben Verreydt, een van de nieuwe lichting gemotiveerde spelers, kwam aan slag. Hij sloeg de eerste gepitchte bal die hij kreeg los over de omheining op 77 meter.

Resultaat: HOME-RUN. Samen met de 2 spelers die reeds op een base stonden was dit gelijk aan 3 punten. Met een 6-6 eindstand waren de Titans dus kampioen! Die avond zullen vele spelers zich nog lang herinneren.

Nagenoeg heel de kern, een horde trouwe supporters en spelers van de andere ploegen van de Titans feesten door tot in de vroege uurtjes. Want ook in Softball is de inning na de wedstrijd belangrijk', besluit een fiere Benny Van der Weehe.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto