Versmarkt Van Eccelpoel brengt 3 soorten whisky uit in beperkte oplage. Een distillaat van bieren vormt de basis van de sterke drank.

Van Eccelpoel21 1

“We willen steeds vernieuwen en bijleren. Daarom brengen we whisky uit met een hoekje af”, zegt zaakvoerder Jef Van Eccelpoel. 'De verschillende whiskysoorten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Kempense delicatessenzaak.

De familiezaak maakt al meer dan 74 jaar deel uit van het Herentalse straatbeeld. Het staat onder meer bekend om z’n uitgebreide selectie wijn en sterke dranken.

Het wijnteam assembleert al eigen wijn. De volgende uitdaging was een sterke drank distilleren. Met 3 verschillende soorten whisky, in beperkte oplage, als resultaat. Het gerstenat rijpte 3 jaar en enkele maanden op 2 gebruikte whiskyvaten uit de Schotse whiskystreek Speyside. Daarna rustte de whisky 7 maanden op sherryvaten.

Van Eccelpoel22 1

“Normaal gezien rijpt whisky op ex-Bourbonvaten. De vaten die wij gebruikten, geven een specifiek karakter. De tweede afrijping op First Fill Olloroso-sherryvaten voegt fruitige en ronde toetsen toe”, besluit Van Eccelpoel.

De 3 whisky’s zijn vanaf nu verkrijgbaar in de versmarkt. “De verschillende uitgaven bieden voor zowel de beginnende als geoefende whiskydrinker wat wils.” Prijsindicator : vanaf €49/ 70cl.