Het loopt prima in de wereld van gin & more.  Voor de 2e keer op rij vielen de ambachtelijke Herentalse gin-producenten Ben Heylen en Filip Janssens in de prijzen van de Global Gin Masters in Londen. Dit is een internationale competitie van blinde proeverijen door onafhankelijke sommeliers, topbarmannen en gespecialiseerde pers. De gin wordt omschreven als een New Western Style gin.

Zowel hun Vibe London Dry als hun Navy Strength haalde goud in de categorie Micro Distilleries. De Navy Strenght kreeg ook nog een zilveren medaille in de eigen categorie. De London Dry kreeg nog een special vermelding voor de pefecte balans tussen citrus en spice.

"Dit is toch wel 'cool' voor een hand made distillerie als de onze", zijn Ben en Filip terecht trots. "We staan op gelijke voet met de grote merken. Dat we weer in de prijzen vallen, bewijst toch dat onze kwaliteit consistent is. De Belgische producten doen het trouwens goed. Ook Copperhead en Belgin Fresh Hop waren succesvol."

Overigens staat de volgende variant van de gelauwerde Herentalsenaars al in de steigers. "Het recept van een nieuwe gin is af. Tegen Kerstmis lanceren we deze verrassing.  We moeten eerst helemaal zeker zijn van de kwaliteit. In onze sector van de craft distelleries draait het puur om passie. Kwaliteit primeert op rendabiliteit."

Botteling gebeurt ambachtelijk op kleine schaal en volledig met de hand. Ben & Filip gebruiken 18 botanicals waaronder: jeneverbessen, koriander, lis wortel, engelwortel, sezhuan peper, amandelen, citroenschil, sinaasappelschil, citroengras, gember, kaneel, ster ainise en jasmijn.

Review : fijne citrus tonen met een aangename frisheid.
Leuke kruidigheid dankzij de koriander.
Zacht dankzij jasmijn en kaneel.
Prachtige presentatie in een stijlvolle fles.  43%vol, 70 cl.

Een absolute aanrader voor de échte kenners.

Van the Man / NNieuws.