Wilfred 'Willy' (11) uit Herentals vormt sinds vandaag het campagnebeeld voor UZA "Helden zorgen voor Helden".  Bij Wilfred, leerling van basisschool De Wijngaard (kOsh), werd eind november leukemie vastgesteld.

Vandaag ging de nagelnieuwe website van UZA helden.uzafoundation.be online met Wilfred als beeld in de communicatie.

Emma Staut  : 'Pionierswerk van UZA op gebied van celtherapie onderlijnen'

'Onze nieuwe website is de eerste stap in de campagne met als doel het pionierswerk dat UZA levert op gebied van celtherapie beter kenbaar te maken en zo via schenkingen en partnerships de noodzakelijke financiering om dit onderzoek bij de patiënt te brengen, rond te krijgen', zegt Emma Staut van de UZA Foundation.

'De komende weken willen we deze nieuwe campagne en dit verhaal zo breed mogelijk verspreiden.

We zullen nieuwe content op de website voorzien, berichten, verhalen en updates posten op social media en acties ten voordele van deze campagne stimuleren. 

We zijn ook Wilfred heel dankbaar voor de medewerking, hij is echt Onze Held!"

Wilfred : 'Ik ben in handen van de allerbeste artsen van Europa'

'Ik word heel goed verzorgd in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)', zegt Wilfred enthousiast.  'Leukemie hebben, verandert je leven, maar er is ook hoop.

Ik ben in handen van de allerbeste artsen van Europa.  Ik dank het lieve ziekenhuispersoneel dat heel veel voor me doet.  Ook m'n schooljuf Sofie van De Wijngaard (kOsh) die tweemaal per week les komt geven, zodat ik geen achterstand oploop.

M'n collega leerlingen en de voetbalmaatjes van SKS, met m'n trainer Mike, betekenen een heel fijne steun in deze zeer moeilijke periode.  Dank u vriendjes, en tot spoedig!'

Voetbalclub SKS Herentals met steunactie 'Willy Loopt'

Wilfred 'Willy' is ook sterspelertje bij SKS Herentals (U11).

Wil jij Willy ook steunen? Loop of wandel zelf in april een korte of lange tour en hiervoor €5 of vrije gift te doneren, of sponsor een van de 30 halve marathons van coach Mike. De actie bracht op een paar dagen al €5.400 op.

Het bedrag dat je wilt sponsoren, kan je overschrijven op BE40 1431 1466 9663 - BIC GEBAB EBB - je krijgt ook een fiscaal attest.

Meer informatie over deze actie en sponsoring vind je op http://www.willyloop.be/

Guy Verellen/ Nnieuws.