De Herentalse Zwemclub organiseert op 17 september 2011 een carwash/bikewash ten voordele van de clubwerking. Deze zal doorgaan van 10 uur tot 17 uur op de parking van Netepark, Vorselaarsebaan 56 in Herentals.

Voor 7 EUR kan éénieder zijn voertuig die dag laten poetsen. Voor de grotere voertuigen zal 9 EUR aangerekend worden. Wie met zijn fiets langskomt, kan die voor het ronde bedrag van 3 EUR laten opblinken.

Over Herentalse Zwemclub (HZC)
De Herentalse Zwemclub zag het licht inde eerste helft van de 20steeeuw. Einde 1979, na 3 decennia inactiviteit, werd HZC nieuw leven ingeblazen. Aanvankelijk werd er enkel recreatief gezwommen. Geleidelijk evolueerde de vereniging en ging er aandacht naar competitie: de zwemmers begonnen deel te nemen aan competitiewedstrijden. Intussen telt de club ruim 300 leden.

Bij HZC kunnen jongeren van alle leeftijden terecht voor alle niveaus van zwemmen, van watergewenning tot competitief zwemmen.
In 2003 werd een nieuwe club, ShaRK, opgericht. ShaRK staat voor “Swimming Region Kempen” en is een samenwerking tussen HZC en ZN, de zwemclub uit Nijlen. De competitiezwemmers van beide clubs, zwemmen onder een ShaRK-competitievergunning. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om prominenter aanwezig te zijn op de grotere zwemwedstrijden.

Dankzij de prestaties van onze zwemmers en trainers bleven de mooie resultaten voor ShaRK niet uit. Zo staan er verschillende Belgische jeugdrecords op naam van ShaRK- zwemmers.
 
Voor meer informatie, kan u steeds contact opnemen met Stef Devriese via e-mail op devriese.stef@gmail.com.