Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herentalse Zwerfpoezen (HZP) : 'Katmobiel Oscar-Gaia komt naar Herentalse zondagmarkt'

Zwerfpoezen vzw

Batmobiel of katmobiel ? Ken jij Oscar en de catman? Ongetwijfeld heb je al gehoord van Batman en de batmobiel… maar ken je de catman en de katmobiel al?

Binnenkort komen ze op bezoek in Herentals zondagvoormiddag 2 april op de zondagmarktaan de Augustijnenlaan.  Joris, de catman bij GAIA, is niet gehuld in een zwarte cape en scheurt niet langs Belgische wegen in een vleermuisbolide. Wel is hij al sinds 2019 op de baan samen met Oscar, de grote kat bovenop de GAIA-katmobiel, om aandacht te vragen voor de zwerfkattenproblematiek.

Tijdens hun campagnes stellen Joris en Oscar van dierenrechtenorganisatie GAIA vaak vast dat niet iedereen op de hoogte is van de verplichte kattensterilisatie en dat mensen nog met vragen zitten. Ook over katten en kittens in het algemeen. Oscar en Joris brengen voor hun jonge fans, leerrijke spelletjes mee over katjes en kittens.

Zondag 2 april geven Joris en de vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen (HZP) aan hun marktkraampje op de zondagmarkt, graag uitleg over de sterilisatieplicht, over wat TNR nu precies is, en hoe je een melding maakt van een zwerfkat.

Samen met Oscar hopen de vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen ( HZP ) dat mensen gaan inzien dat kiezen voor sterilisatie van hun katje, eigenlijk hun burgerplicht is. En bovendien ook gunstig voor de kat zelf. Dankzij de  bijna pijnloze ingreep bij de dierenarts wordt een kat immers rustiger, aanhankelijker, en leeft ze gemiddeld langer. Een echte dierenvriend die zijn kat graag ziet, laat zijn kat dus steriliseren!

De verplichte sterilisatie werpt ondertussen duidelijk al zijn vruchten af, maar er is nog werk aan de winkel.

Zo zijn er in Vlaanderen naar schatting nog steeds zo’n 160.775 katten niet gesteriliseerd of gecastreerd.

Het verhaal van Oscar en de catman gaat daarom het komende jaar gewoon verder.  Op zondag 02 april start eveneens de inzamelactie voor kattenvoer tvv de vele zwerfkatjes in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Kattenvoer doneren kan op zondag 2 april op de zondagmarkt.

Bij het marktkraampje van HZP, net naast de katmobiel Oscar. De inzamelactie loopt nog de ganse maand april.  Je kan kattenvoer, in gesloten verpakking, droppen in de donatieboxen. De donatieboxen staan, de ganse maand april, opgesteld in het Administratief Centrum, in de Bib, centrum Herentals en in het dorpshuis in Morkhoven. 

Samengevat:

. Katmobiel Oscar Gaia komt naar Herentals - . Zondagvoormiddag 2 april  zondagmarkt, Augustijnenlaan Herentals -  Sterilisatieplicht - Zwerfkattenproject - Inzamelactie katteneten – ganse maand april

Contact-info Herentalse Zwerfpoezen vzw Ann Van Craen 0477 77 60 16 vancraenann@gmail.com

Heidi De Kort 0476 35 42 85 heidi.dekort@skynet.be - Anita Baeten 0473 74 05 84 anita@euroart.be

Link naar Gaia https://www.gaia.be/nl/over-ons/wat-we-doen

Maurice & Rosa

Maurice & Rosa

Zwerfpoezen vzw

Zwerfpoezen vzw

Augustijnenlaan, Herentals, België

Zwerfpoezen vzw

Deel dit artikel