Herentalsenaar Dries Janssens en zijn Engelse medeschrijver Joseph Purdue brengen een musical die aan bod zal komen in een Amerikaanse tv-serie "Legends of Arahma".

Legends of Arahma is een fantasy musical die het avontuur volgt van twee jonge 19e-eeuwse ontdekkingsreizigers die terechtkomen in een mystieke wereld genaamd Arahma, waar ze de strijd moeten aangaan met allerhande vijanden die het voortbestaan van deze wereld en haar volkeren bedreigen.

Scenario en teksten door Dries Janssens en muziek en teksten door Joseph Purdue.

Opnames voor Opening Night America zullen deze zomer van start gaan in de VS.

De schrijvers zullen in elke aflevering uitvoerig te zien zijn en in het proces begeleid worden door 'celebrity mentors', waaronder Broadway- en Hollywoodactrice Kristin Chenoweth.

Dries Janssens is scenarist en tekstsschrijver van twee musicals, 'V For Victory' en 'Legends Of Arahma'.

'V For Victory' volgt het verhaal van de Duitse bezetting van het Britse eiland Jersey tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze musical ging in maart 2018 in première in het Stockwell Playhouse in London, waar het zeer goed werd onthaald. Vervolgens werd het stuk licht herwerkt en vertoond in het Hope Theatre in Londen.

'Legends Of Arahma' speelt zich af in een mystieke wereld, waarin verschillende stammen tegen elkaar strijden. Een concertversie van deze musical ging in juli 2019 in première in Basingstoke in het Verenigd Koninkrijk. Een workshop in het Londense West End, die oorspronkelijk gepland was voor einde maart 2020 werd wegens de coronapandemie uitgesteld.

Deze musical is ondertussen geselecteerd voor 'Opening Night America', een Amerikaanse reality-reeks die als doel heeft vier musicals verder te ontwikkelen en ermee naar Broadway te trekken.