Op het dak van WZC St.-Anna komen op korte termijn meer dan 1.000 zonnepanelen. Herentalsenaren kunnen daar financieel in participeren.

'We hebben ons de voorbije jaren te veel gefocust op de eigen stadsorganisatie', zegt burgemeester Mien Van Olmen van Herentals.

'Terwijl een kwart van de CO2-uitstoot van huishoudens komt en 22% van de industrie. Het is duidelijk dat er van alle sectoren inspanningen nodig zijn om het doel te bereiken.'

Om al die tandjes bij te steken, legt het stadsbestuur de laatste hand aan een nieuw energie- en klimaatplan. Zo wil Herentals het voortouw nemen in het gebruik van warmte als energiebron.

'We zijn een studie begonnen naar de lokale warmtevraag en naar de aanwezigheid van beschikbare warmtebronnen in de bodem', vervolgt Van Olmen.

Iedereen kan maximaal 10 aandelen van 250 euro kopen. Daarmee word je in feite aandeelhouder van alle projecten van Campina Energie en krijg je aan het eind van een positief jaar ook een dividend uitgekeerd.  Foto Campina Energie.