U bent hier

Herentalsenaar Peter Bellens geen gedeputeerde meer, Kathleen Helsen pikt mandaat in

Herentals | Herselt | Provincie Antwerpen
08.11.2018 - 22.55u
Door: Herman Gezelle

Peter Bellens uit Herentals is na 1 januari niet langer gedeputeerde voor de provincie Antwerpen. Dat heeft het provinciaal bestuur van de CD&V vanavond beslist. Bellens die 20.971 voorkeurstemmen behaalde, moet in de deputatie plaats ruimen voor Kathleen Helsen uit Herselt, die maar 12.279 voorkeurstemmen behaalde op 14 oktober.

De deputatie gaat in de volgende legislatuur (2019-2024) nog maar bestaan uit 4 leden: 2 CD&V'ers en 2 N-VA'ers. De tweede CD&V-gedeputeerde wordt Ludwig Caluwé.

Herentalsenaar Peter Bellens zetelt sinds 2011 in de bestendige deputatie. Hij is er ondermeer bevoegd voor sociale economie en plattelandsbeleid. Bellens is ook voorzitter van cultuurhuis De Warande Turnhout en van het Gielsbos, een tehuis voor mensen met een beperking.

Kathleen Helsen is Vlaams parlementslid, en nog tot begin januari, 1e schepen in Herselt met bevoegdheden coördinatie grondgebiedzaken - onderwijs - ruimtelijke ordening & wonen - cultuur & vorming.

Peter Bellens wenste niet te reageren.

Verdeeldheid troef bij CD&V.  De provinciale verkiezingen gloirieus winnen, en toch door dorpspolitiek ten onder gaan aan een 3e gerangschikte. 

Bellens zou dan toch gemeenteraadslid in Herentals worden, en komt daar de 1e opvolging van Rutger Moons in gevaar. 

Wordt vervolgd.  (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto