Bekende Herentalsenaar Robert Marien heeft een passie voor Oostenrijkse Haflinger-raspaarden en koetsen.  Aan de Lierseweg runt hij als hobby samen met z'n vrouwtje Ellen een koetstochtenbedrijfje.  Z'n Halfingers ruinen Flup & Sander komen uit Zuid-Tirol.  Ze geven Robert (67) dagelijks z'n perfecte levensvreugde.

Hoe het begon

Robert Marien : 'Vriendschap voor een paard, is vriendschap voor het leven. Voor een ander niet te zien, hoeveel een paard kan geven. Liefde voor paarden heb ik in m'n jeugd meekregen op de ouderlijke boerderij.  Ik heb alles terug  opgevist tijdens de laatste jaren van mijn arbeidsloopbaan.  Het is een boeiende hobby geworden die me ongelooflijk veel vreugde geeft, dankzij deze Haflingers.  Het zijn intelligente dieren  met veel kracht en uithoudingsvermogen.  Ik heb Flup & Sander zelf opgeleerd : streng maar rechtvaardig, de eerste maal inspannen, leren luisteren, belonen, geduldig blijven als ze weer eens koppig deden.

Koets- en huifkartochten met een verhaal

De vele keren dat we er nu al enkele jaren  samen op uit trekken met de huifkar of koets voor familiefeestjes, trouwerijen, vrijgezellenfeestjes, kroegentochten, kinderfeesten, of gewoon voor mezelf om te onthaasten,  het heeft een bijzondere band gesmeed tussen mijn paarden en mezelf.

De dankbare woorden van de mensen achteraf, de vreugde van de kinderen, de soms gemoedelijke, dan weer uitbundige sfeer op de huifkar, mensen die meezingen met de muziek die gespeeld wordt, de natuuruitstappen, de verliefde blikken van hen die gaan trouwen, gouden bruiloften. 

Hebben de lezers van Nnieuws interesse om voor een bepaalde gelegenheid een uitstap te willen maken met onze huifkar of de koets, laat maar weten, mail robert.marien@skynet.be ', onderstreept een gepassioneerde Robert Marien.   Kijk op koetstochten.be  Een absolute aanrader voor bedrijven, clubs, feestende families, verliefde koppels en veel méér.