Rudy Dillen, voorzitter van muntenclub Numismatica, is recent terug van een boeiende studiereis naar Turkije.   Rudy Dillen uit de Kapittelbossen : 'Ja, het werd een mooi numismatisch avontuur in Oost-Turkije. Deze reis kaderde in mijn studie over de munten van Commagene, een Hellenistisch koninkrijk dat aan de Eufraat lag.

Ik mocht, mits toestemming van het Ministerie van Cultuur in Ankara, deze munten gaan bestuderen in het Archeologisch Museum van Adiyaman. Ik heb er 2 weken van genoten, zowel op sociaal vlak, goede relaties met de medewerkers van het museum als op numismatisch gebied. Weliswaar geen nieuwe types munten, maar wel enkele zeldzame exemplaren genoteerd in goede kwaliteit.

Volgend jaar staat een vervolg op het programma, vermits ik ook nog het 'Zeugma-Museum' wil aandoen in Gaziantep. Op deze manier wordt een collectie ontsloten die nog nooit door iemand is geinventariseerd. Een ware ontdekkingsreis.'

Op de foto's :  Rudy Dillen poserend met Fehmi Erarslan, de sympathieke directeur van het Adiyaman-Müze ;  Eén van de Commagene-munten die nog niet dikwijls het daglicht zag.'  Foto's Rudy Dillen / Nnieuws.