U bent hier

Herentalsenaar Rudy Mees vanuit California: 'Iedereen zit op zijn nagels te bijten'

Herentals | Internationaal | Kempen regio | Neteland
03.11.2020 - 14.03u
Door: Herman Gezelle

'Iedereen zit op zijn nagels te bijten', laat Rudy Mees vanuit vanuit County Oceanside (CA) vanmiddag aan Nnieuws weten. Rudy woont en werkt al 40 jaar in California.

'Logisch gezien zou Biden moeten winnen, maar je verwacht allerlei loense trukken van de Republikeiners om Trump aan de macht te laten blijven.

De Amerikanen zijn al weken aan het stemmen : meer dan 100 miljoen hebben hun stem al uitgebracht. Dat is nog nooit gebeurd.  California is overwegend Democratisch, er is hier weinig Republikeinse concurrentie.

Ik zag net op CNN : Trump noemde het "een ramp voor vrouwen" als Kamala Harris vicepresident zou worden. Hoe krankzinnig kan je zijn?

'Er worden overal riots (rellen) verwacht' 

'Er worden overal riots (rellen) verwacht', vervolgt Mees. 'Vannacht nog hebben veiligheidsagenten rond het Witte Huis hoge hekken geplaatst.  In de hele US hebben winkeliers hun ramen en deuren beschermd met stevig houten platen.

Volgens de autoriteiten zijn er geen aanwijzingen voor bedreigingen, maar ze willen de voorzorgsmaatregelen toch nemen.

Ik denk dat voor deze keer de familie en onze vrienden democratisch stemmen alhoewel dat de helft Republikeins zijn. De Vlaamse Amerikanen zijn pro-Biden.'  Foto's Rudy Mees // Photo News.

Volg de US-verkiezingen vannacht LIVE op één, VRTNWS en Radio 1.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto