'Liefste, ik heb aids'. Het is de titel van voor vinylverzamelaars het meest felbegeerde plaatje. De uitvoerder van het curieuze nummer is ene Marco Reynders, een Herenthoutenaar. Maar waar is Marco? Niemand schijnt het te weten, de zanger lijkt van de aardbol verdwenen. Niemand, behalve Stefan Laenen & Jef Aerts.

Met de zegen van Belpopkenner Jan Delvaux doken beide stoeters onder in de geschiedenis van de Herenthoutse popgeschiedenis. Laenen & Aerts brengen sappige muzikale anekdotes boven water. Weet u welke internationale dancehit we danken aan een Herenthouts kapsalon?

Kent u het verhaal van de Herenthoutse charmezanger die een plaat opnam met een Amerikaanse Grammy Award-winnaar? Welke gruwelijke moord leidde tot een vrolijk lied? En wat is nu echt de grootste carnavalshit? U ontdekt het allemaal in Herenthit!

Herenthit is zowel een voorstelling (vliegensvlug uitverkocht), als een boek, en kwam tot stand op vraag van en ondersteund door Cultuurraad Herenthout.
Beide auteurs zijn bereid u te woord te staan.

De voorstellingen op 19 en 21 oktober zijn reeds uitverkocht. Je kan wel nog inschrijven op de wachtlijst via vrije.tijd@herenthout.be.

Jef Aerts schreef eerder een boek over honderd jaar KFC Herenthout. Momenteel werkt hij aan een boek over de geschiedenis van concertzaal Lux.

Stefan Laenen werkt voor Gazet van Antwerpen en schreef afgelopen jaar de boeken Liefde ten tijden van muco en Tranen, van Belle Perez.

Herenthit is hun eerste boek samen.