Niet toevallig op de Dag van de Buren (vrijdag 25 mei) wil de gemeente Herenthout uitpakken met het nieuwe subsidiereglement ter ondersteuning van buurt- en wijkfeesten dat onlangs in de gemeenteraad werd goedgekeurd.

Het gemeentebestuur van Herenthout is zich bewust van het belang van een hecht sociaal gevoel in straten, buurten en wijken en wil hier op inspelen door haar bewoners te ondersteunen bij evenementen die buurtcontacten bevorderen. Op die manier moet het stoetersdorp nog gezelliger worden. Herenthoutenaren die in buurtcomités hun organisatorische talenten willen botvieren, weten dus wat hen te doen staat.
 
De subsidie kan een ruim gamma aan mogelijke kosten verzachten, zodat er een grote vrijheid is naar inkleding en opluistering toe. Naast een financiële tegemoetkoming, kunnen buurtcomités via het nieuwe reglement ook gratis gebruik maken van de gemeentelijke uitleendienst. Dat betekent dat er ook wat logistieke ondersteuning betreft een aanzienlijk duwtje in de rug wordt gegeven.
 
Het gemeentebestuur hoopt alvast dat voor vele buurten dit duwtje in de rug het begin mag worden van een rijke traditie. Dat Herenthoutenaren graag feesten, is immers geen groot geheim.
 
Het volledige reglement en de aanvraagformulieren zijn terug te vinden op de website van de gemeente.
 
Meer informatie:
·       Loket Vrije Tijd, Vonckstraat 17, 2270 Herenthout