Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herenthout ontvangt zilveren Give a Day-trofee van sociaalste gemeente

Give a Day

Het vrijwilligersplatform ‘Give A Day’ heeft Herenthout tot de 2e sociaalste gemeente van Vlaanderen verkozen. Give A Day is de organisatie waarmee de gemeente samenwerkt om het juiste vrijwilligerswerk te koppelen aan de juiste vrijwilliger.

De trofee is vandaag door een medewerker van Give a Day uitgereikt tijdens het traditioneel vrijwilligersfeest.

'Een ideale gelegenheid, want die dag startte eveneens de Week van de Vrijwilliger 2023', zegt Stijn Raeymaekers, burgemeester.  'Met het ontbijtbuffet, met ongeveer 350 vrijwilligers, wilde onze gemeente de week alvast goed inzetten.

Herenthout staat op de tweede plaats omdat onder andere in de gemeente het hoogste aantal vrijwilligers actief zijn bij gemeentelijke projecten in verhouding met het inwonersaantal: 411 vrijwilligers op 9.287 inwoners.

Dus bijna 5 op 100 inwoners is actief, met daarnaast nog 180 vrijwilligers die niet via Give a Day geregistreerd zijn. Je hoeft dus niet de grootste te zijn om de sociaalste te zijn.

De maatschappelijke waarde van de vrijwilligers in Herenthout bedraagt maar liefst 1.2 miljoen euro. De gemeente en Give a Day willen dan ook alle actieve vrijwilligers extra bedanken voor hun waardevolle inzet en helpende handen.'

Give a Day

Deel dit artikel