Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Herenthout ontvangt zilveren trofee van sociaalste gemeente

Het vrijwilligersplatform ‘Give A Day’ heeft Herenthout tot de tweede sociaalste gemeente van Vlaanderen verkozen. Give A Day is de organisatie waarmee de gemeente samenwerkt om het juiste vrijwilligerswerk te koppelen aan de juiste vrijwilliger.
 
De trofee wordt nu zaterdag door medewerkers van Give a Day uitgereikt tijdens het traditioneel vrijwilligersfeest, in aanwezigheid van de burgemeester. Een ideale gelegenheid want zaterdag start eveneens de Week van de Vrijwilliger 2023. Met het ontbijtbuffet, waarvoor meer dan 300 vrijwilligers zich inschreven, wil onze gemeente de week alvast goed inzetten.
 
Herenthout staat op de tweede plaats omdat onder andere het hoogste aantal vrijwilligers actief zijn bij gemeentelijke projecten in verhouding met het inwonersaantal: 411 vrijwilligers op 9287 inwoners. 
 
Dus bijna 5 op 100 inwoners is actief, met daarnaast nog 180 vrijwilligers die niet via Give a Day geregistreerd zijn. Je hoeft dus niet de grootste te zijn om de sociaalste te zijn.
De maatschappelijke waarde van de vrijwilligers in Herenthout bedraagt maar liefst 1.2 miljoen euro. 
 
De gemeente en Give a Day willen dan ook alle actieve vrijwilligers extra bedanken voor hun waardevolle inzet en helpende handen.' 

Volgende zaterdag 25 februari ontvangt het lokaal bestuur de trofee in GOC Ter Voncke.

Deel dit artikel