Na winst in hun openingsmatch spelen Herenthout en Poederlee zondagnamiddag om de 1e plaats.Beide roodgroene teams startten met verschillende ambities in derde provinciale C. Herenthout-Poederlee, zondagnamiddag 15u.

Trainer Jos Van Peel van VC Poederlee zal dan ook het verslag van speler Joren Willems van KFC Herenthout heel aandachtig lezen.

KFC Herenthout heeft de 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met success afgerond. Op het veld van promovendus Exc. Vorst werd het 1-3 voor de Stoeters.

De spelers waren op voorhand gewaarschuwd voor het goed voetballende Vorst en dat liet zich ook blijken op het veld. Met weinig druk naar voren ving KFCH de tegenstander op aan de middenlijn. Vorst tikte de bal goed rond en had dan ook het meeste balbezit. Voor grote dreiging konden ze echter niet zorgen, evenmin KFCH, waardoor het lang wachten was op grote kansen. Na 20 minuten kon dan toch een grote kans opgetekend worden en het was meteen prijs. Een inspeelpas door het centrum werd listig door de benen gelaten door de spits van Vorst waardoor een andere speler oog in oog kwam te staan met doelman Geysen. De speler faalde niet en zette de 1-0 stand op het bord. Beide ploegen kregen nog enkele minieme “kansjes”, maar de stand veranderde voor de rust niet meer (1-0).

Na de rust een heel ander Herenthout. Gretiger, scherper, meer druk naar voren en een enorme aanvalslust. Vorst werd meteen naar de keel gegrepen en de rood-groenen werden baas over de partij. Het aanvalskwartet Nicolay, Luyten, Wouters en Vermeyen werd een gesel voor de Vorst-verdediging. Een doelpunt hing in de lucht en iets na een uur spelen was het verlossende doelpunt daar. Luyten stormde alleen op doelman af en faalde niet (1-1). Herenthout bleef doorgaan op zijn elan. Opnieuw Luyten die diep gestuurd werd en alleen op de doelman kon afstormen. Zijn spurt strandde in de 16 meter van de thuisploeg waar hij foutief werd neergehaald. Penalty voor Herenthout en rood voor de speler van Vorst. Vaste penaltynemer Nicolay was 5 minuten voordien naar de kant gehaald waardoor Willems zich achter de bal zette. Hij faalde niet en zette de 1-2 op het bord. Met 10 tegen 11 mocht dit niet meer stuk gaan voor Herenthout en dan deed het ook niet, integendeel. Le Blon kon 5 minuten voor tijd zelfs nog de 1-3 scoren waardoor de ploeg van trainer Van Looy verdiend met de winst terug richting Herenthout kon vertrekken.

verslag: Joren Willems