De bezoekers kwamen al na 8' op voorsprong via Vansant. Eén minuut later stond de eindstand vast. Voor de Stoeters scoorde Wouters de 1-1. Na de rust kreeg de thuisploeg heel wat kansen maar die werden allemaal gemist.

KFC Herenthout - Veerle

Onze rood-groenen hebben een bitter smakend gelijkspel behaald tegen Veerle Sport. Veerle kwam al na 8’ op voorsprong, maar deze werd snel teniet gedaan door de gelijkmaker na 10’. Na 90 minuten had iedereen hetzelfde gevoel: een overwinning had er zeker en vast ingezeten.

Met de komst van Veerle stond er een zware wedstrijd op het programma. De ploeg staat bekend om zijn weinige tegendoelpunten, al scoort het zelf ook niet al te veel. Het beloofde dus een gesloten wedstrijd te worden. Dit werd het achteraf gezien helemaal niet. Al na 8’ minuten konden de bezoekers de score openen. Een diepe bal van Veerle werd door doelman Geysen buiten de eigen 16 weggekopt. De bal belandde in de voeten van een tegenspeler die met een schot in één tijd de bal achteraan in doel deed belanden (0-1). Een schitterende goal moeten we toegeven. Herenthout reageerde meteen. Luyten werd diep gestuurd en leverde de perfecte voorzet af op maatje Wouters die de bal simpel in doel kon deviëren (1-1). Uitgezonderd een kopbal van Veerle die uiteen spatte op de deklat, konden we geen kansen meer noteren in de eerste helft.

In de tweede was het Herenthout dat de wet dicteerde. Het kreeg enkele kansjes via onder andere stilstaande fases, maar de bal wilde maar niet in doel. De doelman had hier ook zijn aandeel in met enkele goede reflexen. In de 70’ minuut was de voorsprong ei zo na daar, maar Beirinckx kon een vrije trap van Wouters net niet in doel koppen. In de laatste minuten een ultieme kans voor onze jongens, maar Luyten werd net genoeg gehinderd om de winning goal op te tekenen.

Als er een ploeg verdiende te winnen, waren het de Stoeters wel, maar een punt is al bij al niet slecht.

Volgende week wacht een aartsmoeilijke verplaatsing naar Olen, die mits een overwinning de eerste periodetitel in de wacht slepen.

Let op! Vanaf volgende week beginnen de wedstrijden om 14:30!

Verslag: met dank aan Joren Willems