Feestvarken vzw is een vereniging die streeft naar een fijne verjaardag voor elk kind. Kinderen in armoede ontvangen een verjaardagspakket waarmee ze een leuk feestje kunnen vieren. Het doel is om alle kinderen gelukkig te maken op hun verjaardag.

De organisatie kan blijven bestaan dankzij een bijdrage van de lokale besturen en door giften van verenigingen, sportclubs, bedrijven, scholen en particulieren.

Elk jaar krijgen 35 Herenthoutse kinderen een pakket met een verjaardagscadeautje, materiaal om een feestje te organiseren en een traktatie om uit te delen in de klas. Via Huis van het Kind komen de feestpakketten terecht bij de juiste gezinnen.

Ook in 2020 zullen we een aantal kinderen op hun verjaardag blij kunnen maken met een pakket want het bestuur vernieuwde onlangs de samenwerking met Feestvarken vzw.

De feestpakketten worden samengesteld in zorgcentrum Monnikenheide. Voor hun kurkatelier verzamelen we al een tijdje kurken stoppen via de stoppenton in Huis van het Kind en in Driane. Iedereen kan tijdens de openingsuren gratis zijn stoppen komen deponeren.

In de herfstvakantie bracht Feestvarken een bezoek aan De Kinderclub. Aan de hand van verhaaltjes en spelletjes werkten ze met de kinderen rond kinderarmoede.

De kinderen organiseerden op hun beurt een bakfestijn en met de verkoop van hun zelfgemaakte koekjes mochten ze 302,50 euro overhandigen aan Feestvarken.