U bent hier

Herenthoutse carnavalstoet beleeft topeditie met 8.000 toeschouwers - extra foto's (1)

Herenthout
15.02.2015 - 19.16u
Door: Peter Caers

De duizenden toeschouwers die zondagnamiddag naar Herenthout afzakten voor de oudste carnavalstoet hebben zich dat zeker niet beklaagd. Het werd een erg verzorgde editie met alleen maar topnummers. Elke groep had zich zowat overtroffen: Fun Fare met Mary Poppins, Jot met o.a. Stromae, D.M.M. met de schitterende Koninklijke Fanfare van Herenthout met unieke uitvoeringen van het clublied van FC De Kampioenen, de drums van MNND, de Speedy Bobbbettes met de rollercoaster uit het pretpark, de meisjes van de boksclub, de MIA's... missen in action, de Firefighters, de Juwiejeledoewes.

En dan hebben we het niet over de andere muzikale en dansende topacts.

Erg hoogstaand waren de echte toneeltjes van Chripat met het verhaal van Zorro, de garage van Koekewiet, De Zero's met unieke uitbeelding van de trekzak (accordeon) en het pijporgel, Imitato op de maandelijkse dinsdagse markt, de typende lookies, de nieuwe vliegmaatschappij van Das Weiss Konaain.

Publiekstrekkers blijven natuurlijk ook de wagen van de Gilde van Peer Stoet en van prins carnaval Serge I.

Wie er zondag niet kon bij zijn, krijgt volgende zondag nog een kans. Ook dan trekt de 'oudste van 't land' vanaf 13.30u door de straten.

Foto's en video's : Dirk De Smollie / Ludo Coenen/ NNieuws.

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto