U bent hier

Herenthoutse Steenweg krijgt verkeerseiland

Grobbendonk | Herenthout
06.07.2019 - 19.27u
Door: Mark Jaspers

Volgende dinsdag start een aannemer om de verkeerssituatie aan de Herenthoutse Steenweg veiliger te maken. De betonblokken op de baan voor wie vanuit buurgemeente Herenthout komt, worden verwijderd en er komt een kleine verkeerseiland.

Een verkeersbord zal verwijzen naar de asverschuiving. Langsheen de huidige markering bij de parkeervakken komen leds om de aandacht van de bestuurders te verhogen.

Op deze manier hoopt het lokaal bestuur Grobbendonk dat de autobestuurders hun snelheid zullen aanpassen wanneer ze de bebouwde kom van deelgemeente Bouwel binnenrijden. Met deze aanpassingen hoopt men dat de aandacht bij de chauffeurs de hoogte ingaat bij de asverschuiving en dat alle parkeervakken op een veilige manier gebruikt kunnen worden.

Ter hoogte van de blokken aan 't Palmenhof zal geen extra maatregel voorzien worden aangezien de verhoogde inrichting aan het kruispunt vlakbij sowieso al een vertragend effect heeft.

Tevens liggen er plannen op tafel om ANPR-trajectcontrole in te voeren langs deze drukke verbindingsweg tussen Bouwel en Herenthout. Beide gemeenten hopen dat deze maatregel een gunstig effect zal hebben op de snelheidsproblematiek en de verkeersveiligheid.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto