De Herenthoutse supporters uit zaal Lux zijn nu al de beste supporters ter wereld. Het filmpje op de sociale netwerksites waarbij ze in een klein stationnetje dichtbij Bordeaux met Ierse supporters een polonaise inzetten is al bijna 200.000 keren geliked. De 19 Herenthoutenaren zijn lid van supportersclub 1895, de officiële supportersclub in zaal Lux aan de Markt in Herenthout.

De sfeer bij de Herenthoutenaren zat er zaterdag voor de wedstrijd België-Ierland goed in, er werd gezongen en gedanst. De Ierse supporters werden in het feestgewoel betrokken. Op een bepaald moment werd er een groepsfoto gemaakt en verder gedanst. De Stoeters betrokken een Iers meisje in een rolstoel bij de polonaise die ondertussen was ingezet. Niet verwonderlijk was dat Kris Van Sande, dit jaar gekroond tot Keizer carnaval die polonaise inzette en het Iers meisje in de rolstoel bij het feest betrok.

De moeder van het meisje filmde alles en plaatste het filmpje op facebook. Dat filmpje kreeg in een mum van tijd, nog voor de wedstrijd tussen België en Ierland begon, al 10.000 likes.

In zaal Lux zagen ze dat het goed was.

Woensdag volgen de Herenthoutse supporters in Frankrijk nog de wedstrijd België-Zweden.