Tijdens het Herfstshoppingweekend van zaterdag 10 en zondag 11 oktober openen Kim Laterre (41) en Katty Stuyts uit Westerlo een stemmige herfstbar. Een perfecte pitstop voor fun & creative shoppers en voor liefhebbers van gastronomische tradities.

'De in onbruik geraakte kOsh-school aan de Bovenrij 30 is dé ideale locatie. "De vroegere speelplaats heeft enorm veel troeven," vertellen Kim Laterre & Katty, bestuurders van éénmanszaak 'Bovenrij 30'.

"De grote oppervlakte bijvoorbeeld is een enorm voordeel in het kader van coronaproof degusteren.

Er is veel overdekte ruimte zodat onze bezoekers bij alle weersomstandigheden comfortabel kunnen zitten.

Ook het feit dat het herfstterras op een binnenkoer gelegen is, spreekt in het voordeel. Geen voorbijrijdende wagens en motorvoertuigen die de sfeervolle muziek overstijgen of gesprekken noodgedwongen doen verstommen." Wie uitgebreid wil tafelen, kan starten op het herfstterras en aansluitend op restaurantbezoek binnen.

Foodsharing bij Las TaPas In de vroegere school maakt restaurant Las TaPas furore met zonnige gerechten. Kok Kim zweert bij typisch Spaans, al durft hij ook vreemdgaan met Nederlandse en Belgische producten.

Op het herfstterras laten Kim en Katty je het druilerige weer vergeten. Met hier en daar een kitscherige knipoog naar de Spaanse zon, met zuiderse muziek en met typisch Spaanse geneugtes. "Bedoeling is dat je hier iets kan drinken en wat kleine hapjes kan degusteren. Wil je uitgebreid tafelen, dan kan dat binnen in het restaurant."

'De kus van de zeemeermin'

Op gastronomisch vlak wordt de lat hoog gelegd. Zoals elke kok die zichzelf respecteert, volgen Kim en Katty de seizoenen en zweren ze bij kwaliteitsvolle producten.

"Inderdaad. We vonden ook goede leveranciers die ons authentieke Spaanse producten kunnen aanleveren.

Onze herfstbar zal uit de startblokken gaan met Zeeuwse oesters, niet de hangcultuur maar the real stuff. In combinatie met Azulejo, een bekende Spaanse witte wijn, brengen we twee tradities samen.

De zoute smaak van de oesters en de frisse en intense aroma's van deze wijn zijn een perfecte match. Alsof je een zeemeermin kust." Lust je geen oesters, ben je vegetariër of heb je liever vlees? Geen probleem. Er is een gevarieerde keuze voor ieders budget.

Open : Het herfstterras is open op zaterdagen en zondagen, telkens van 14 tot 18 uur. Tijdens het shoppingweekend kan je uitzonderlijk pas vanaf 18 uur terecht in het restaurant.

Openingsuren Las TaPas indoor: woensdag tot en met zondag van 17 tot 22 uur. Locatie: Bovenrij 30, Herentals. Reserveren: Las TaPas Herentals 0476 57 76 55.

Straks meer over het terziele gegane 'Upstores'.