Wie een gezonde wandeling een prima alternatief vindt voor enkele uren luie zetel, die kiest op zondag 6 oktober best de richting Geel-Oosterlo. Met als uitvalsbasis de zaal van het MPI, organiseren de Geelse Landelijke Gilden er een Herfstwandeling. Die strekt zich uit in het Nete- en de Merodegebied. De deelnemers hebben de keuze tussen 3, 6, 12, 18 of zelfs 24 kilometer. De opbrengst gaat integraal naar kleinschalige landbouwprojecten in Congo en Ecuador.

Wandelen is tegenwoordig erg in. Ieder weekend zie je wel ergens horden stappers, kilometervreters ook, die gezonde ontspanning zoeken in de natuur. Ook in het zuiden van Geel kunnen de liefhebbers meer dan hun hart ophalen. De prachtige Netevallei en het uitgestrekte gebied van de Merode vormen daarvoor een ideaal decor.

De opbrengst van deze Herfstwandeling gaat naar Trias, een ngo die vooral op sympathie kan rekenen uit de middengroep Unizo (Neos en Markant) én uit de hoek van de plattelandsbeweging Landelijke Gilde, KVLV, KLJ, LRV…. De Geelse Landelijke Gilden mikken met dit initiatief dan ook op een zeer divers publiek. Zowel families met kinderen als de getrainde stappers komen tijdens deze tocht ruim aan hun trekken. De kortste afstanden zijn trouwens rol- en kinderwagenvriendelijk uitgetekend.

Alle route’s worden bovendien uitgebreid bewegwijzerd terwijl wie kiest voor twaalf of meer kilometer onderweg de mogelijkheid krijgt om de energievoorraad aan te vullen.

Start en aankomst voor deze Herfstwandeling zijn voorzien in de zaal van het MPI langs de Eindhoutseweg.  Parkeren kan daar in de onmiddellijke omgeving. Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur terwijl de laatste wandelaars er tegen 17.30 uur ook terug verwacht worden.

Deelnemen kost slechts1 euro. De ganse dag worden er ten voordele van het goede doel ook pannenkoeken en spek met eieren geserveerd. Ook op die manier kan men het Zuiden steunen.